06.02.2018.

16:00

Foto:

Hronika

UBICI I OTMIČARU IZ KRUŠEVCA 40 GODINA ROBIJE: Ubio sam Gordanu jer me je ostavila, a bez nje mi nije bilo života...

On je oglašen krivim jer je 5. decembra 2016.godine oko 18 časova iz bezobzirne osvete ubio bivšu devojku Gordanu Josifović (44), iz Kruševca, koju je istog dana oteo sa Milunom Kostićem (54) kako bi ih prinudio da raskinu emotivnu vezu.Svoju bivšu devopjku ubio je u ataru sela Bradarac kod Aleksinca, a nakon toga pobegao autom kojim je pod pretnjom upravljao Milutin Kostić i skrivao se sve do 9. decembra kada je uhapšen u Beogradu.

  Krivično veće Višeg suda kojim je predsedavala sudija Milica Grujić izreklo je Karaliću kaznu od 35 godina za teško ubistvo, dve godine za nezakonito posedovanje oružja i po tri godine zatvora za dve otmice, pa mu je na kraju izrečena jedinstvena kazna od 40 godina zatvora.

UBICA I OTMIČAR IZ KRUŠEVCA SE POKAJAO: Ubio sam Gordanu jer nisam mogao bez nje, izvinjavam se njenoj porodici!

  Kao olakšavajuće okolnosti uzeto mu  je to što je imao raniji uredan život, što nije činio krivična dela, što je u vreme izvršenja dela bio smanjene uračunljivosti ali ne i bitno umanjene. Kao otežavajuće okolnosti  navedeno je njegovo ponašanje nakon krivičnog dela, jačina zaštićenog dobra, okolnosti pod kojima je učinio krivično delo i činjenica da je za kratko vreme učinio četiri krivična dela.

Tagovi: