06.03.2018.

23:25

Foto:

Hronika

SA ŠEST METAKA UBIO POZNANIKA, DOBIO 18 GODINA! Osuđeni za svirepi zločin u fast-fudu, BRANIO SE DA JE BIO PIJAN I DROGIRAN?!

Sudija Višeg suda u Čačku osudio je juče Vladicu Pušicu (33) na 18 godina zatvora zbog ubistva Saše Ćubovića (33) 8. oktobra 2017. godine u restoranu brze hrane! Pušica je hladnokrvno likvidirao Ćubovića sa šest hitaca iz pištolja samo zato što ga je ovaj zamolio da se ne svađa sa svojom devojkom!

Maksimalna kazna

Kako smo saznali, Pušica je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina za ubistvo i zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Advokat Mileta Maslarević objasnio je da je Pušica dobio 14 godina za ubistvo, a još pet godina za nedozvoljeno oružje, ali je jedinstvenom kaznom dobio ukupno 18.

Porodica ubijenog Ćubovića je od početka postupka bila ogorčena na tužilaštvo jer Pušicu nije teretilo za teško ubistvo, za šta bi on mogao da dobije do 40 godina, već samo za "obično" ubistvo, za šta je maksimalna zaprećena kazna 15 godina. 

Međutim, zločin nije bio planiran i nije bio izvršen na posebno svirep način, pa je Pušici suđeno za "obično" ubistvo, za šta je dobio skoro maksimalnu kaznu.
Zločin, koji je šokirao javnost u Srbiji, odigrao se oko šest sati ujutro, a sve su snimile kamere za video-nadzor.

Saša je tog jutra s prijateljem ušao u fast-fud restoran kako bi doručkovao. Tamo je već sedeo Pušica, poprilično pijan, i doručkovao je sa devojkom. Saša se najpre pozdravio s Vladicom, jer ga je znao iz viđenja, a zatim je s prijateljem seo dva stola dalje od njega. 

Pijan i drogiran
Pušica je mirno priznao zločin, pravdajući se da je bio pijan i drogiran

Nekoliko minuta kasnije Pušica je počeo da se svađa sa devojkom, vikao je na nju, a Saša mu je samo rekao da nije u redu da diže galamu u restoranu. Pušica je tad mirno prišao Sašinom stolu, izvadio pištolj, opalio mu jedan metak u glavu, a potom još pet u telo.

Vladica je potom otišao kući, odakle je pozvao policiju i sam se predao. Na saslušanju u tužilaštvu Pušica je mirno priznao zločin, pravdajući se da je bio pijan i drogiran.

Ovo jezivo ubistvo šokiralo je Sašine rođake i prijatelje, pogotovo jer je on samo površno poznavao Vladicu i nije imao nikakve neraščišćene račune s njim.

Debeo dosije

Što se Pušice tiče, on odranije ima debeo dosije u policiji. Sredinom avgusta prošle godine bio je ranjen u klasičnoj mafijaškoj sačekuši ispred svog stana u Topličkoj ulici u Čačku. Policija je utvrdila da taj napad nema nikakve veze sa Ćubovićem.

- Prilikom pucnjave Pušica je pogođen u noge s tri metka, posle čega je prevezen u bolnicu u Beograd, gde se oporavio, ali se i posle toga kretao pomoću štaka. Napadač do danas nije otkriven ni uhapšen - ispričao je Informerov izvor.

Pušica je pre toga bio više puta osuđivan zbog različitih krivičnih dela i proveo je izvesno vreme u zatvoru. 

Tagovi: