09.03.2018.

09:23

Foto:

Hronika

UHAPŠENA KORUMPIRANA POLICAJKA! Turcima davala dokumenta za pare, bunde, letovanja...

Sa njom su uhapšeni i službenica Matične službe Stari grad - Sekretarijata za Upravu Grada Beograda A. P. (51), kao i Lj. N. (66) i M. Z. (56), koji su posredovali u davanju mita.

Kako saznajemo od izvora iz istrage, uhapšena policajka je zaposlena u Upravi za upravne poslove MUP.

- Osumnjičena R. G. je radila u sektoru koji je izdavao državljanstva, dok je A. P. radila u službi matičnih evidencija u gradskoj upravi. Sumnja se da su one od građana primale novac u iznosu od 100 do 500 evra, a zauzvrat su stranim državljanima omogućavale upis u knjigu državljana Republike Srbije i donosile rešenja po ubrzanom postupku, iako neka od tih lica nisu ispunjavala zakonom predviđene uslove za prijem u državljanstvo - navode u policiji.

Obe uhapšene žene su osim novca, primale i razne poklone od stranaca, pa su dobijale bunde, putovanja i druge vrlo vredne poklone... Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Prema rečima Tatjane Sekulić, portparola Višeg beogradskog tužilaštva, osumnjičeni će sutra biti privedeni postupajućem tužiocu odeljenja za borbu protiv korupcije.

- Akcija u zajedničkoj saradnji Odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a u vezi sa ovim predmetom se nastavlja - rekla je Sekulićeva.

Tagovi: