15.06.2018.

19:43

Foto:

Hronika

BIZARNA SMRT DEDE ŽIVOSLAVA: Želeći da u katastrofalnoj poplavi spase staru mazdu, KRENUO JE LIFTOM U PODRUM IZ KOJEG ŽIV NIJE IZAŠAO

Živoslav Maksić (65) iz Požarevca prva je žrtva strašnog nevremena koje je zahvatilo Srbiju u sredu po podne! Nesrećni čovek se, u želji da spase staru "mazdu 323" od poplave, spustio liftom u podzemnu garažu, a kada ga je otvorio, bujica visoka više od dva metra bukvalno ga je progutala.

Živoslav nije imao nikakve šanse da preživi, a spasioci su njegovo telo satima izvlačili iz potpuno potopljene garaže.

Težak život
Živoslavu je jedna ćerka rano umrla, druga je u inostranstvu, a žena mu je u bolnici. On se sam brinuo o dvojici unuka
Prijatelj Mile Denić

Tužna sudbina

Živoslav je u zgradi u požarevačkoj Ulici Jug Bogdana živeo sa dva unuka, koji ne mogu da poveruju da su u trenutku izgubili dedu.

A. Crnomarković

- Deda je mnogo voleo svoju staru "mazdu", i čim je video da pada jaka kiša, potrčao je u podzemnu garažu da spase auto od poplave. Nije ni pomišljao da je garaža potpuno poplavljena, da je tamo voda visoka dva-tri metra, da je skoro do plafona i da ide u sigurnu smrt. Kada se spustio dole liftom i otvorio ga, vodeni zid se obrušio na njega i udavio ga. Nije imao nikakve šanse da preživi. Ne možemo da verujemo da je naš deda ovako okončao život - kažu Lazar i Stefan, unuci nesrećnog Živoslava.

Nema obdukcije

Više javno tužilaštvo u Požarevcu nije naložilo obdukciju tela pokojnog Živoslava Maksića (65) jer je utvrđeno da se radi o zadesnoj smrti. Njegovo telo stavljeno je u metalni kovčeg posle obavljenog lekarskog pregleda, kojim je ustanovljena smrt davljenjem. U ovom slučaju nema krivičnog dela, niti pljačke, jer je u džepu pokojnika nađena izvesna količina deviza, pa neće biti ni krivične istrage.

U ništa manjem šoku nisu ni Živoslavove komšije i prijatelji, koji su i sami pretrpeli veliku štetu zbog nevremena. Njegov veliki prijatelj i komšija Mile Denić rekao nam je da se njegov pokojni prijatelj borio i za svoju porodicu i za ceo komšiluk.

- Ovo je ogromna tragedija. Ode čovek u sekundi, i to kakav čovek. Bio je predobar i svakome je hteo da učini. Tolike tragedije su mu se događale, a on je samo gurao napred. Radio je dugo u Austriji da bi mogao deci sve da omogući. Nažalost, ćerka mu je mlada umrla, druga je u inostranstvu, i on je svojim unucima i otac i majka. Žena mu je u bolnici, kako li će ona ovo podneti - priča nam Mile.

A. Crnomarković

Nezapamćena kiša

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" u Požarevcu Vladimir Stoimirović rekao je za Informer da ovakvo nevreme ovaj grad ne pamti i da je bilo nemoguće da se odvodi ne zapuše. Zato se i podrum u zgradi nesrećnog Živoslava toliko napunio vodom.

Druga žrtva: Sinišu (60) ubio grom

Siniša Kovačević (60) iz sela Podgorac kod Boljevca poginuo je na mestu kada ga je u sredu uveče udario grom. Nesrećni čovek je u momentu udara groma bio na krovu komšijine kuće i pokrivao ju je crepom. Komšija i on su se popeli na krov, najednom je sevnula munja i direktno pogodila nesrećnog čoveka.

- Radim dugo u "Vodovodu i kanalizaciji", ali ovakvo nevreme nikada nisam doživeo. Imali smo čak 37 litara kiše po kvadratnom metru, i to za samo pola sata, i to je paralisalo kompletnu kanalizacionu mrežu. Nažalost, uprkos našem trudu i radu vatrogasaca, dogodila se ova ogromna tragedija - iskren je Stoimirović.

Tagovi: