21.06.2018.

19:29

Foto:

Hronika

JEZIVI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U CENTRU BEOGRADA! Ubica posmatrao kako Siniša Milić umire u agoniji!

Eksploziv kojim je Siniša Milić (45) raznet u svom džipu u centru Beograda aktiviran je daljinski, a ubica je sigurno bio u blizini i gledao kako ovaj umire u agoniji! Stručnjaci bezbednosnih službi kažu za Informer da takvu likvidaciju mogu da obave samo visokoobučeni profesionalci, koji najčešće dolaze iz redova specijalnih jedinica vojske ili policije!

Usmerena eksplozija

Milić je raznet u vožnji, usred dana, na isključenju iz

Stručnjaci

U svetu podzemlja je poznato da su najbolji stručnjaci za eksploziv bivši specijalci iz Republike Srpske

Boža Spasić

Bulevara oslobođenja u Južni bulevar, naočigled mnogobrojnih prolaznika. Bomba je bila podmetnuta ispod džipa, između motornog dela i putničke kabine.

Boža Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, ističe da ovakvo ubistvo ne može da obavi neko sa ulice.

- Za ovu likvidaciju je angažovan stručnjak, koji je postavio takvu napravu da eksplozija bude usmerena i da nema kolateralne štete. U svetu podzemlja je poznato da su na ovim prostorima najbolji stručnjaci za eksploziv bivši specijalci iz Republike Srpske. Ovakvo ubistvo je skupo, ali i veoma efikasno jer je minimalna šansa da meta preživi - tvrdi bivši operativac.

On kaže da u ovom slučaju ubica nije morao nužno da bude blizu, ali je uobičajeno da onaj ko podmetne eksploziv gleda kada će ga aktivirati.

- Uobičajeno je da se bomba aktivira na daljinu, preko nekog predajnika ili mobilnim telefonom. Ubica može biti udaljen i do 800 metara, ali u konkretnom slučaju uveren sam da je taj koji je aktivirao bombu stajao negde u blizini, u nekom automobilu, i čekao pravi trenutak za detonaciju - objašnjava sagovornik Informera.

Spasić kaže da su se u poslednjih nekoliko meseci dizanjem automobila u vazduh obračunavale kriminalne grupe u Crnoj Gori.

Slične likvidacije

8. februar 2017. - Beograđanin Ivan Ćirić (37), zvani Ćira, teško je povređen u beogradskom naselju Braće Jerković kad je eksplodirala bomba podmetnuta pod njegov "sitroen C4". Ćira je tad čudom preživeo, ali je potom 20. oktobra 2017. likvidiran na Banjici.

10. jun 2015. - Vladimir Karan (46) teško je povređen na Banovom brdu, u Beogradu, kada je eksplodirala bomba postavljena pod njegov džip BMW X5. Od siline eksplozije izleteo je kroz vetrobransko staklo i goreo naočigled užasnutih prolaznika, a tom prilikom povređena su još dva muškarca!

3. jul 2012. - Radojica Joksović (26), rođak Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u procesu protiv Darka Šarića, poginuo je u Žarkovu, u Beogradu, u eksploziji bombe podmetnute pod njegov "audi A6".

22. jun 2012. - Boško Raičević (42) poginuo je u eksploziji bombe u njegovom "sitroenu" na Dorćolu u Beogradu. Policija je utvrdila da je vozio eksplozivnu napravu, koja je slučajno detonirala.

5. oktobar 2010. - Dušan Rosić (38) iz Šapca poginuo je u eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip u centru Šapca.

- Tamo se najpre pucalo, a onda je krenula serija podmetnutih eksplozija. Da crnogorska država nije zapretila uvođenjem vanrednog stanja, verovatno bi se nastavili takvi obračuni. Zbog toga verujem da i naša država treba da reaguje pre nego što sukobi eskaliraju - smatra Spasić.

Nova "Sablja"

I Bora Banjac, bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK), uveren je da je Milića mogao ubiti samo bivši specijalac policije ili vojske.

- Ne može ovakvo ubistvo da izvrši bilo ko. Ubica mora biti specijalizovan za eksploziv, a to može da bude samo neko obučen za to, iz policije ili vojske. Nažalost, pribojavam se da bi serija likvidacija u Beogradu mogla da bude uvertira za neko još veće zlo i da će nam biti potrebna akcija slična "Sablji" - navodi Banjac.

Podsetimo, Milić je bio blizak saradnik Luke Bojovića, koji služi 18-godišnju kaznu zatvora u Španiji. Motivi Milićeve likvidacije se još ispituju. Činjenica je da je on samo zadnji u nizu Lukinih prijatelja i saradnika koji su likvidirani poslednjih godina. 

(VIDEO) U EKSPLOZIJI DŽIPA KOD "FRANŠA" raznet Siniša Milić, pripadnik kriminalne grupe Luke Bojovića!

Tagovi: