04.07.2018.

19:21

Foto:

Hronika

BEKO PRE RANJAVANJA PRAĆEN I PRISLUŠKIVAN!​ Šokantni detalji sa suđenja za pokušaj ubistva tajkuna!

Tajkun Milan Beko bio je uoči ranjavanja pre četiri godine ozbiljno praćen i prisluškivan telefonima za jednokratnu upotrebu, takozvanim "specijalama"!

Ovaj zaključak je juče pred Višim sudom u Beogradu izneo Dragomir Vasiljević, veštak za telekomunikacije, svedočeći u postupku protiv Maje Adrovac (34) i nekadašnjeg pripadnika "zemunskog klana" Aleksandra Zdravkovića (40), kojima se sudi za pokušaj atentata na Beka ispred njegove kuće, 14. novembra 2014.
Pečat profesionalaca

- Na relaciji Luka Beograd - Ulica Andre Nikolića na Senjaku u Beogradu, dva dana uoči napada, i na sam dan kad je pucano na biznismena Milana Beka, bila su aktivna dva "specijala" - doslovno je rekao Vasiljević!

SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Veštak tvrdi da u telefonima optuženih NEMA DOKAZA KOJI IH POVEZUJU S OPTUŽBOM!


On je istakao, na osnovu veštačenja baznih stanica, da je tajkun ta tri dana praćen preko dva "specijala", u koja su bile ubacivane tri kartice, i to preko "šifrovanih poruka":
- Telefon A je bio pokretan i tih dana je pratio svako kretanje Milana Beka, dok je telefon B bio statičan i nalazio se sve vreme na mestu napada, u blizini kuće na Senjaku. Telefon B je isključen odmah posle ranjavanja Beka, dok telefon A i dan-danas zvoni - naveo je Vasiljević.

Tanjug

Suština mišljenja veštaka ukazuje da privatni mobilni telefoni dvoje okrivljenih nisu detektovani na mestu pucnjave i da veštak ne može da utvrdi da li su oni koristili "specijale". Ipak, analizom brojeva Maje Adrovac, njenog supruga Ivana (pobegao iz zemlje ubrzo posle pokušaja atentata) i Zdravkovića, proizlazi da su njih troje međusobno komunicirali pre napada, "osim u slučaju da je njihove telefone koristio neko drugi".Vasiljevićev nalaz, međutim, definitivno dokazuje da je tajkun bio pod "pratnjom" kako bi se, pre napada, utvrdile njegove dnevne rutine i navike, kao i da se radi o ozbiljno pripremanom napadu, a ne delu amatera.

Ovaj postupak je prošle godine spojen u jedinstveni, po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je prethodno ukinuo Adrovčevoj oslobađajuću presudu. Zdravković je uhapšen u julu 2016. godine, nakon što je ranjen u jednom vatrenom obračunu u Beogradu. On se optužnicom tereti da je pucao na Beka, a Adrovčeva "da je imala kontakt" sa ispaljenim čaurama.

Nepoznat naručilac

Ivan Adrovac nije optužen za učešće u pokušaju atentata na Beka, iako se od početka pominjalo da je upravo on mogući posrednik između nepoznatog naručioca i Zdravkovića, kao izvršioca. Ivan se trenutno nalazi u zatvoru u Švajcarskoj, gde mu preti 16 godina zatvora zbog sumnje da je kao član pljačkaške bande "Pink Panter" opljačkao više juvelirnica u toj i susednim zemljama.
Ko je naručilac ubistva biznismena do danas nije rasvetljeno. Ponajviše se spekulisalo da je u pitanju neko kome je zasmetao u poslu.

MAJA ADROVAC SE RASPLAKALA NA SUDU! Noću mi na vrata dolaze ljudi koji se predstavljaju kao inspektori, ISPITUJU ME PRED DETETOM!

Suočavanje veštaka u ponedeljak

Advokati odbrane su nalaz veštaka Dragomira Vasiljevića spremno dočekali tvrdnjom da to možda znači da je pravi krivac, korisnik telefona A, koji još uvek zvoni, "tu negde među nama i da sa slobode likuje"! Zbog vrlo komplikovanog veštačenja, oni su angažovali drugog veštaka, stručnog saradnika, koji će već u ponedeljak da postavlja pitanja kolegi Vasiljeviću i iznese eventualno drugačije mišljenje o telefonskom praćenju Milana Beka.
Zanimljivo je i da je veštak Dragomir Vasiljević veštačio i mobilne telefone Zorana Marjanovića, njegove ubijene supruge Jelene, kao i Zoranovih roditelja i brata. Marjanović je, podsetimo, optužen da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu u Borči.

Tagovi: