21.09.2018.

10:57

Foto:

Hronika

JEZIVO OTKRIĆE NA IMANJU U SENTI ŠOKIRALO SRBIJU! Kupio kuću, čistio je i PRONAŠAO DVA LEŠA!

Ferenc Jablanski (40) iz Sente pronašao je u nedelju dva leša u jami u dvorištu kuće koju je kupio na licitaciji u tom gradu! U pitanju su skeleti muškaraca, obučenih u zimsku garderobu, koji su bačeni u jamu pre najmanje 10 godina!

Skeleti su prebačeni na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, kako bi se utvrdio identitet pokojnika!

Kako smo saznali, Ferenc je kupio napuštenu kuću na licitaciji još u februaru, ali je tek nedavno počeo da je čisti i sređuje.

Bačeni

Muškarci su verovatno umrli od neke bolesti, pa su bačeni u jamu kako bi se izbegli troškovi sahrane
Izvor iz istrage

U dvorištu je zatekao jamu, koja je nekad davno služila kao trap (ostava u zemlji za zimnicu, prim. aut.), a sada je bila puna smeća.

Ferenc je u nedelju unajmio jednog meštanina, koji je prihvatio da očisti tu jamu.

- Dok je radnik čistio otpad, stajao sam u blizini. Odjednom smo osetili smrad i ugledali deo leša! U prvi mah pomislio sam da je možda tamo bačen leš psa, ali sam ubrzo shvatio da gledam u ljudske kosti, na kojima još uvek ima malo kože. Pozvao sam policiju, koja je tokom iskopavanja pronašla ljudsku lobanju i kosti ruke. Ostatak skeleta se već raspadao. Kasnije su mi javili da su u jami bila čak dva skeleta - priča zabezeknuti Jablanski.

Informer

Izvor iz istrage kaže da je ova kuća nekada davno bila dom za stare, u periodu od sedam godina, a kad je ostala napuštena, zaposeli su je beskućnici.

- Moguće je da su tu jamu koristili za zimnicu još dok je tamo bio starački dom, a potom su beskućnici u rupu bacali otpad. Nije poznato kako su i kada leševi dospeli u jamu. Prema prvim rezultatima istrage, na kostima nije bilo tragova nasilja, a procenjuje se da su u pitanju muškarci koji su u trenutku smrti imali oko 35 i oko 60 godina. Ne može se još utvrditi ni da li su u isto vreme bačena oba leša, ili je to urađeno u razmaku od više godina. To će sve biti utvrđeno obdukcijom - objašnjava naš izvor.

On dodaje da su ti muškarci najverovatnije umrli od neke bolesti, pa su bačeni u jamu kako bi se izbegli troškovi sahrane.

Istragu je preuzelo Više javno tužilaštvo u Subotici, koje juče nije želelo da komentariše ovaj slučaj. 


 

Tagovi: