01.10.2018.

15:59

Foto:

Hronika

ČUDO U URGENTNOM CENTRU! Lekari spasili mladića koji je UBODEN NOŽEM DIREKTNO U SRCE!

 

Lekari kažu da je mladić imao sreće, da je stigao na vreme, jer sa tako ozbiljnim povredama pacijent brzo iskrvari.

Pretila je opasnost da obilno krvarenje zaustavi rad srca, navode u Urgentnom centru.

Zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović kaže da je pacijent u tu ustanovu došao u teškom stanju, da je postojala samo jedna ubodna rana, ali da je bilo povređeno više organa - slezina, želudac, dijafragma i otvorena povreda srca.

Dodao je da je pacijent najbrže moguće, za nekih dvadesetak minuta, bio u operacionoj sali.

- Već na samom ulazu u Urgenti čekao ga je uigran tim lekara, sestara, tehničara, a u operacionoj sali tim kardiohirurga, hirurga, anesteziologa. Operacija je bila uspešna i sve povrede su zbrinute i pacijent je preživeo - rekao je Jovanović za Tanjug.

Objasnio je da pacijenti s tako teškim povredama brzo iskrvare i da malo njih uopšte uspe da stigne do bolnice i operacione sale, ali i da preživi operaciju.

Načelnik Intenzivne nege kardiohirurgije Dragan Cvetković, koji je radio operaciju na srcu, kaže da su brzo reagovali i da je pacijent imao dosta krvi u srčanoj kesi, da mu je bila presečena jedna srčana arterija i zasečena leva komora, odakle je krvario.

- Uradili smo rekonstrukciju komore, ušili arteriju i krvarenje je stalo. Posle toga je nastao drugi deo priče koji su radile kolege iz Urgentnog centera gde su morali da zbrinu višestruke povrede u abdomenu - zaključio je Cvetković.

Tagovi: