14.12.2018.

11:30

Foto:

Hronika

HAKERSKI NAPAD NA KOMESARIJAT ZA IZBEGLICE SRBIJE: Hakovani mejlovi zaposlenih i sa njih poslati identični politički pamfleti!

 

Oni navode da je iste večeri obaveštena Kancelarija za IT i E-Upravu Vlade Srbije, a danas će biti podneta i krivična prijava protiv NN lica Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije. 

U saopštenju se navodi da je sa adresa više desetina hakovanih i-mejlova poslato na stotine poruka sa propagandno-političkom sadržinom potpuno identičnog oblika. Zaposlenima u Komesarijatu za izbeglice i migracije juče oko 18 sati počela su da stižu obaveštenja na službene telefone, dok je jedan deo zaposlenih jutros po dolasku na posao saznao da je sa njihovih i-mejl adresa otišlo na desetine poruka trećim licima u vreme kada oni nisu bili na poslu niti su mogli da pristupe službenim računarima. 

Mejl server Komesarijata za izbeglice i migracije RS, kao i za ostale republičke organe, nalazi se u Upravi za zajedničke poslove, stoga postoji sumnja da je napadnut server Uprave, što će utvrditi istraga. 

SRPSKI HAKER OJADIO FIFA ZA 324.000 DOLARA! Programera uhapsio FBI na aerodromu u San Francisku, DOK JE POKUŠAVAO DA POBEGNE U SRBIJU!

Radi istrage, koja će biti pokrenuta da bi se utvrdilo kako je i odakle došlo do ovog napada, službeni mejlovi zaposlenih u KIRS-u od jutros nisu u upotrebi, a zaposleni u Grupi za informatičke poslove Komesarijata za izbeglice i migracije prikupljaju neophodne dokaze koji će biti priloženi uz krivičnu prijavu, navodi se u saopštenju. 

Komesarijat za izbeglice i migracije moli za razumevanje zbog zastoja u radu i izvinjava se svima koji su dobili poruke sa hakovanih imejl adresa. Oni očekuju da će u najkraćem roku biti otkriveni počinioci, kao i njihovi nalogodavci. 

Tagovi: