24.12.2018.

17:16

Foto:

Hronika

STANJE NAJTEŽE POVREĐENIH STABILNO! Direktor Kliničkog centra Niš kaže da je situacija malo bolja i da su lekari potpuno odgovorili zadatku!

Reč je o 16-godišnjoj devojčici koja je neurohirurški operisana zbog povrede centralnog nervnog sistema, zatim o mladiću koji isto ima 16 godina sa povredama kičme i jednom muškarcu starom 31 godinu koji ima povrede abdomena.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović rekao je za "Blic" da je dvoje pacijenata sa povredama centralnog nervnog sistema u diskretnom poboljšanju, da je prethodno operisani pacijent sa povredom karlice i mokraćne bešike još na mehaničkoj ventilaciji, ali da su vitalni parametri stabilni.

- Pacijenti su stabilno i njihovo stanje se prati. Dva izuzetno teška dana su iza nas, lekari su potpuno odgovorili zadataku, kao i kompletno medicinsko osoblje. Tačno se znalo ko šta treba da radi - rekao je Radovanović.

BIJEMO BITKU ZA POVREĐENE DAN I NOĆ! Čuveni hirurg niškog Kliničkog centra o tragediji koja je pre dva dana potresla i iskusne specijaliste


On je naveo da, kada su čuli da se dogodila nesreća, odložili su planirane operacije za taj dan i da je svih 17 sala bili spremno.

Pod budnim nadzorom lekara su i ostalih 23-oje povređenih putnika, među kojima je 13 maloletnika, čije stanje je stabilno i nisu ugroženi.

U veštačkoj komi je, kako se navodi, i vozač autobusa koji ima povrede glave i grudnog koša.

Pet osoba je poginulo, a više od 26 povređeno kada je u petak voz udario u autobus, na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša.

BORBA ZA ŽIVOT POVREĐENIH U NESREĆI KOD NIŠA! Najugroženiji tinejdžeri, vozač u komi, mašinovođa u šoku!

Tagovi: