08.02.2019.

18:22

Foto:

Hronika

ŠTA MI JE SA RUKOM, MNOGO ME BOLI! Vozač Hitne pomoći do detalja opisao stanje u kakvom je zatekao Deu: Bila je svesna, nije dizala paniku!

Doktor Sergej Pantić každe da je Dušan Vranješević, koji radi 24 godine kao vozač Hitne pomoći, vozio pacijenta na dijalizu u "Dragiše Mišović" i prvi se zatekao na mestu nesreće.

- Prvi je prišao i video da je Dea svesna. Pozvao je Hitnu pomoć i obavestio dispečera i načelnika smene da ima više povređenih, te su poslali troja kola. On je zbrinjavao ruku zajedno sa medicinskom sestrom koja radi u laboratoriji "Dragiše Mišović". Njih dvoje su, inače, prvi počeli da zbrinjavaju povređene - rekao je pomoćnik direktora Hitne pomoći, doktor Sergej Pantić.

Kada je došla policija, nastavlja on, Dušan im je rekao da je svuda led i da obezbede to mesto.

- Dok je to trajalo, naišla su kola koja policajac uopšte nije video jer je bio okrenut leđima. Dušan ga je u poslednjem trenutku zgrabio i spasao ga. Kada je naša ekipa došla, on im je mahao da uspore zbog leda koji je bio svuda, a oni to nisu mogli da znaju. Srećom, shvatili su na vreme i usporili, ali su proklizali i nekako se zaustavili na ivičnjaku. Da ih Dušan nije upozorio naleteli bi na povređene, jer u onoj brzini ne bi mogli da se zaustave - priča dr Pantić.

Pantić je otkrio i kako je izgledao trenutak kada je Dušan prišao Dei.

- Nije dizala paniku, iako je bila preplašena. Kada joj je Dušan prišao, video je da joj je rukav prazan. Budući da je taj prvi trenutak najgori i da od šoka nije shvatila o čemu je reč, pitala ga je tiho: "Šta mi je sa rukom, mnogo me boli" - dodaje pomoćnik direktora Hitne pomoći.

On je odmah shvatio da je najpotrebnije da voditeljki zaustave krvarenje, međutim, zbog šoka koji je usledio, njoj su se stegli krvni sudovi.

Tagovi: