12.02.2019.

15:20

Foto:

Hronika

NADAM SE DA ĆE VAM NOVO DETE BITI BOLJE NEGO JA... Pročitajte POTRESNO OPROŠTAJNO PISMO dečaka (12) koji se UBIO OČEVIM PIŠTOLJEM i zašto je pored pisma OSTAVIO 15 EVRA!

Kako saznajemo, dečak, koji je bio na samom početku života, je u pismu napisao da se na ovaj užasan korak odlučio jer nije mogao više da "podnese kritike zbog loših ocena".

Šta se tačno dešavalo u glavi i duši dvanaestogodišnjaka, pa se odlučio na tako stravičan korak, verovatno nikada neće biti sasvim jasno. Međutim, u oproštajnom pismu dečak je, kako nezvanično saznajemo, napisao jako potresne reči:

"Ne mogu više da podnesem kritike zbog loših ocena. Sada više nećete imati koga da kritikujete...", napisao je dvanaestogodišnjak.

Meštani u šoku

Meštani ovog sela na jugu Srbije u šoku su nakon užasnog samoubistva dečaka na pragu života. Kako kažu, o njegovoj porodici imaju samo reči hvale.
- Delovali su kao srećna porodica. Ništa nije ukazivalo na tragediju - rekla je za Blic jedna meštanka.
Meštani navode da se dečak sa ocem i majkom i mlađom sestrom nedavno doselio iz susednog sela gde su kupili imanje.
- To je mirno, dobro, pametno dete. Pa, gde zbog ocena da se ubiješ?! - ne može da se načudi jedan od komšija.

Kako saznajemo, u pismu je naveo i da se nada da će dete koje će njegova majka uskoro roditi "biti bolje nego on".

"Nadam se da će vas on usrećiti i da će biti bolji nego ja", napisao je ovaj đak šestog razreda osnovne škole u oproštajnom pismu, saznaje Blic, a potom je dodao:

"Nemam ništa više da vam ostavim, sem ušteđevine od 15 evra".

Dvanaestogodišnjak se ubio pucajući sebi u usta iz očevog pištolja. Ova nezapamćena tragedija dogodila se u porodičnoj kući na jugu Srbije, a otkrivena je kada je porodica pronašla dečakovo telo i pozvala lokalni Dom zdravlja da traži pomoć.

Kako saznajemo, lekari su brzo stigli na lice mesta, međutim nisu mogli da urade ništa osim da konstatuju smrt deteta.

Telo dečaka još u kući

Obdukcija dečaka nije rađena, a njegovo telo ostalo je u kući, na mestu tragedije

Pored dečakovog beživotnog tela pronađeni su 15 evra i oproštajno pismo.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak se ubio pištoljem svog oca. Oružje je bilo zaključano u jednoj fioci, a on ju je obio i uzeo pištolj.

Dečakova majka, koja je trudna, u vreme tragedije bila je kod komšija, dok je otac bio u nabavci drva. Kako saznajemo, otac preminulog dečaka inače bavi se teškim fizičkim poslom. Dečak ima i mlađu sestru.

Psiholog: Deca depresiju ispoljavaju drugačije od odraslih

Kako je moguće da niko nije primetio da dečak pati i razmišlja da sebi oduzme život, za "Blic" objasnila je psiholog Marina Nedejin Simić. Ona je navela da se depresija kod dece i adolescenata često ne ispoljava na isti način kao kod odraslih.

- Teško je prepoznati depresiju kod dece jer su simptomi slični onima koji su inače karakteristični za period puberteta i adolescencije. Ono što tipično podrazumevamo pod znacima depresije: da je dete tužno i melanholično, vrlo često je, a posebno kod dečaka, zamenjeno agresijom i promenljivim raspoloženjem - objašnjava Nedejin Simić.

Ona je dodala postoje znaci na koje roditelji i bližnji treba da reaguju ako primete kod deteta.

- Promena raspoloženja, agresivnost, tuga ili osećaj krivice. Važno je obratiti pažnju i da li je dete razvilo poremećaj spavanja - teško se uspavljuje, previše spava ili se budi rano - objašnjava psiholog i dodaje da ukoliko roditelji sumnjaju da im dete pati od depresije, treba da konsultuju stručnu osobu.

DEČAK (12) PUCAO SEBI U USTA IZ OČEVOG PIŠTOLJA! Pored tela pronađeno OPROŠTAJNO PISMO ZA RODITELJE! Nezapamćena tragedija u selu kod Medveđe!

Takođe je, dodaje Nedejin Simić, značajno ako se primeti i promena u ishrani deteta.

- Najčešće to bude potpuni gubitak apetita, mada postoje i suprotni slučavi, poput prejedanja. Mi to nazivamo emotivna glad, koja se nadoknađuje hranom - objašnjava ona.

Psiholog savetuje da roditelji ili staratelji treba da konsultuju stručnu pomoć ako kod deteta postoji mogući okidač poput pada uspeha u školi, povlačenja u sebe ili problemi sa prijateljima i slično.

- U tim slučajevima postoje ciljani intervjui koji se rade sa decom. Najmlađi često nisu ni svesni da imaju problem, primećuju promene, ali ne znaju zbog čega je i kako došlo do tih promena - dodala je ona.


 


 

Tagovi: