20.02.2019.

15:56

Foto:

Hronika

TUGA! SAHRANJEN MALI PAVLE (9) KOJI JE NASTRADAO U POŽARU! Reči njegovog oca Vase će vam slomiti srce!

Tragedija do koje je došlo u naivnoj dečjoj igri kada su Pavle, njegova braća Nikola (7), Miladin (5) i drug u štali zapalili sojinu slamu dogodila se u ponedeljak oko 12.30 u ulici 1. novembra u dvorištu porodične kući u Ljukovu kod Inđije. Vatra je zarobila hrabrog Pavla, koji je pokušavao da ugasi plamen, a braću i druga je poslao da pozovu pomoć. Komšije i njegova baba su odmah reagovali, ali je za njega bilo kasno.

NE MOGU BAKO, GORE MI NOGE... Jezivi detalji tragične smrti malog Pavla (9) u požaru u selu Ljukovo kod Inđije!

 

Dečakov otac, koji je zajedno sa telom svog prvenca došao kući, smogao je snage da za Alo ispriča kako mu je protekao poslednji dan sa sinom.

- Poslednji put kada sam ga video živog bio je razdragan i igrao se sa braćom. Kao i obično, rekao sam im da budu dobri, da ja idem nešto da odradim i da ću im doneti sličice kada se budem vraćao. Nisam stigao da kupim sličice, žurio sam kući kada su me obavestili za požar. To je ujedno i prvi put da me nije poslušao i prvi put da ja ne ispunim svoje obećanje - rekao je Vasa, a zatim zaplakao.

- Bio je poseban, umeren, uporan, ali ne previše dosadan - rekao je otac.

Od vatre popucao i beton!

Cela štala je, prema rečima komšija, bila puna sojine slame, jer se porodica Batak na nju greje. 

- Sojina slama je dosta kalorična kao ogrev i puna je masti. Vatrogasci i mi smo pokušavali da dođemo do Paje, ali u prvim trenucima nismo uspevali, je se plamen brzo širio. Koliko je bilo vruće, govori činjenica da se raspadao čak i betonski deo krova. Pokušavali smo da izbacimo slamu, ali sve je bilo uzalud - ispričao je komšija Andreja.

Tagovi: