27.02.2019.

09:56

Foto:

Hronika

HAOS U UŽICU! Radio klub ponovo na meti vandala!

- To nisu jedini napadi. Ranije su već jednom prozori i spoljni zidovi prostorija izlepljeni nalepnicama huligana sa oznakama fudbalskog kluba Sloboda, a pre toga je polomljena i svetleća tabla sa znakom radio-kluba – rekao je Predrag Supurović, predsednik užičkog radio-kluba YU1ABH "Aco Vučković".

UŽAS U NOVOM SADU! Muškarac (34) pronađen mrtav u bazenu hotela Park!

Radio klub se nalazi u Dečanskoj ulici, na neosvetljenom malom platou. Tu se nalazi nekoliko radnji i prostorije udruženja pčelara.

- Od vlasnika radnji smo saznali da su i oni imali problema sa pokušajima provala. Prostorije udruženja pčelara su nedavno potpuno izgorele, a nezvanično smo saznali da je utvrđeno da su zapaljene ubacivanjem vatre spolja. Redovno se dešava da se na platou okupljaju ljudi koji donose alkohol i vrše i malu i veliku nuždu. Ceo plato je pokriven staklom razbijenih flaša i raznim drugim otpacima koje ostavljaju iza sebe – rekao je Supurović i dodao da radio-klub nema stalne izvore finansiranja pa svaka neplanirana popravka posle napada vandala za njih predstavlja ozbiljan problem, a razbijeni svetleći panel nisu uspeli da zamene, jer je to za njih skupo. 

- Umesto da vreme, energiju i sredstva usmeravamo na rad sa mladima mi smo sada prinuđeni da svake nedelje vršimo popravke. Kome radio-klub može da smeta? Radio-amateri društvu mogu da budu samo korisni. Mladima približavamo svet radio-tehnike i elektrotehnike, obučavamo ih, kada zatreba na raspolaganju smo da pomognemo kome god treba kroz sistem za vanredne situacije. Nismo na budžetu Grada, novca nemamo, sve aktivnosti finansiramo sami, a umesto podrške dobijamo polomljena stakla – naveo je Supurović.

Tagovi: