23.04.2019.

15:44

Foto:

Hronika

MULJALI S VIŠNJAMA, PA ZAVRNULI DRŽAVU ZA 32 MILIONA! Sedmoro uhapšeno zbog sumnje da su oštetili budžet!

Reč je o krivičnim delima: poreska utaja, pranje novca, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe.

U periodu od januara 2016. do februara 2019. godine, dva odgovorna lica privrednih društava iz Knjaževca su otkupili poljoprivredne proizvode (višnje) od fizičkih lica uz lažnu dokumentaciju, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

TEŠKA NESREĆA KOD VRANJA! U sudaru dva automobila povređeno OSAM OSOBA, od toga dvoje DECE!

Zatim su izvršili prenos novčanih sredstava sa poslovnog računa privrednih društava na račune fizičkih lica koji su podizali i vraćali novac odgovornim licima, zadržavajući deo za sebe.

Osumnjičeni nisu evidentirali ostvareni prihod od prodaje poljoprivrednih proizvoda u poslovnim knjigama, a novac su zadržali za svoje potrebe i izbegli obračun i plaćanje PDV-a i poreza na dohodak građana u iznosu od 32.310.249,42 dinara. 

POSLE SVAĐE U KAFANI UBIO ČOVEKA! Osuđen na osam godina zatvora za zločin u Velikom Gradištu

Takođe, oduzeti su i akcizni proizvodi (680 litara alkoholnog pića) i druga roba u vrednosti od preko pet miliona dinara bez dokumentacije o poreklu („roba na crno“) koja je skladištena u neregistrovanom magacinu privrednog društva.

Protiv odgovornih lica podneta je krivična prijava i određena mera zadržavanja do 48 sati.

Tagovi: