01.05.2019.

14:55

Foto:

Hronika

(FOTO) NEPREBOL DUG 20 GODINA! U Gračanici održan pomen Nikoli (17) i Mariji (15), bratu i sestri ubijenim u NATO granatiranju autobusa "Niš ekspresa" kod Podujeva!

Na dvadesetu godišnjicu pogibije Nikole i Marije, na gračaničkom groblju gde su sahranjeni, služen je molitveni pomen, kome su pored roditelja, rodbine i prijatelja Petrovića, prisustvovali i čelnici opštine Gračanica.

- U ovim teškim trenucima porodica Petrović nije sama, naša je obaveza kao društva, a pre svega da kao komšije, rođaci, podelimo bol i sećanje na Nikolu (17), Mariju (15) i njihovu baku Smiljanu (66) - rekao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović na današnjem pomenu.

Informer

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović došao je na pomen Nikoli i Mariji

- Veoma je teško kada u jednom danu izgubite oba deteta, zajedno sa njihovom bakom, kada vam se u jednom danu praktično zatvori kuća i izgubite svaku nadu u budućnost. I pored toga mi kao narod smo uvek imali snage da žrtve pretočimo u pogled u budućnost i tu snagu do sada niko nikad nije mogao da pobedi - kazao je Popović.

Informer

Nikolini i Marijini roditelji ističu da punih dvadeset godina nakon smrti njihovo dvoje dece žive samo da bi imao ko da im obiđe grob.

- Jako je teško kada nemaš sa kim da podeliš svoj bol, a bol je veliki, neizdrživ. Zahvaljujem se onima koji su danas došli, mnogo mi znači kada vidim da moju decu nisu svi zaboravili - kaže kroz suze majka Zorica.

Tagovi: