08.05.2019.

08:01

Foto:

Hronika

MAJKA ZADAVILA TEK ROĐENOG SINA! Rešena misterija slučaja porodilje (29) iz sela Belotić kod Valjeva

Na obdukciji tela novorođenčeta muškog pola utvrđeno je da je smrt nasilna i da je majka rukama zadavila bebu. Takođe, obdukcija je pokazala da je beba rođena živa i da je disala nakon porođaja.

Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine sumnjiči se da je ubila svoju tek rođenu bebu, a zatim je bacila u poljski WC na porodičnom imanju!

Ona je u utorak ujutro potražila pomoć u valjevskoj bolnici, a lekari su odmah shvatili da se porodila! Pošto nije htela da otkrije gde je beba, o svemu je obaveštena policija, koja je ubrzo zatim u Belotiću pronašla mrtvo novorođenče, umotano u prsluk, u jami punoj izmeta u poljskom klozetu!

Psihijatrijsko veštačenje


Kako smo saznali od izvora iz istrage, Jelena je juče ujutro potražila pomoć od ginekologa zbog obilnog krvarenja, a lekarskim pregledom je utvrđeno da se ona porodila u sedmom mesecu trudnoće. Međutim, Jelena nije htela da kaže gde je beba i šta se s njom desilo.
- Lekari su zato obavestili policiju, koja se uputila na porodično imanje u selu Belotić, gde Jelena živi sa mužem i dvoje dece. Policajci su u dvorištu, u poljskom klozetu, ugledali posteljicu i veliku količinu krvi, što ukazuje da se Jelena porodila tamo. Detaljnim pregledom poljskom klozeta i jame nađeno je i telo muškog novorođenčeta. Bilo je umotano u prsluk i bačeno u jamu punu izmeta - objašnjava naš sagovornik.

Odmah je, kaže on, obavešten i javni tužilac, koji je naložio istragu i obdukciju bebe.
- Sada je potrebno utvrditi sve detalje ovog slučaja. Prve informacije iz istrage ukazuju da je Jelena nakon porođaja u poljskom WC-u ugušila bebu, a zatim je umotala u prsluk i bacila u jamu. Ako se to dokaže, protiv nje će biti podneta krivična prijava za ubistvo deteta - navodi naš sagovornik.

Informer

TRAGEDIJA Porodična kuća Jelene V. u selu Belotić kod Osečine

Jelena, inače, živi skromno s porodicom, iako njihova kuća izgleda prilično pristojno i očuvano. Psihijatrijskim veštačenjem biće, između ostalog, utvrđeno i da li je Jelena zbog besparice odlučila da digne ruku na svoje dete, kao i u kojoj je meri u tom trenutku bila psihički uračunljiva.
Na drugoj strani, Jelenine komšije su ostale zgranute kad su čule da se ona sumnjiči za čedomorstvo.

- To je jedna normalna porodica. Jelena i njen muž imaju dva sina, o kojima lepo brinu. Stariji je osnovac, a mlađi ide u predškolsko. Zaista ne mogu da verujem da bi Jelena digla ruku na svoje dete. Ja verujem da je kod nje iznenada krenuo porođaj i da se nije snašla, onako krvava i u agoniji od bolova, pa se sve nekako završilo tragično - priča komšija.

Lakše i teže delo

Krivični zakonik Republike Srbije predviđa kaznu od šest meseci do pet godina zatvora za takozvani lakši oblik čedomorstva, a sve u zavisnosti od svih okolnosti zločina i psihičke uračunljivosti majke.
Za teži oblik čedomorstva, kada je učinjen s umišljajem i pod posebno okrutnim okolnostima, kazna bi mogla da bude i do 40 godina robije. 

 Slični slučajevi

* Mart 2019. - Živadinka S. (23) iz Mustapića kod Kučeva uhapšena je zbog sumnje da je ugušila svog četvoromesečnog sina L. V. u porodičnoj kući u ovom selu.

* Novembar 2018. - Ivana M. (29) iz Leskovca, koja se lečila od postporođajne depresije, bacila svog tromesečnog sina s terase porodičnog stana u Ulici vojvode Mišića.

* Avgust 2017. - Vrbašanka S. M. (33), majka petoro dece, uhapšena je zbog sumnje da je svoju tek rođenu bebu ubila i bacila na deponiju u ovom gradu. Ona je zločin priznala u policiji.

* Decembar 2016. - Suzana V. (31) iz zvorničkog sela Grbavci bacila je tek rođenu bebu u reku Drinu. Nekoliko sati kasnije otišla je u Dom zdravlja da potraži lekarsku pomoć i tada je otkriveno čedomorstvo.

* Septembar 2015. - Tanja Mašu iz Beograda ubila svoju osmomesečnu ćerku metadonom, a potom leš bacila u kesu za đubre i izbacila na terasu stana na Vračaru. Osuđena je na 15 godina robije.

* Septembar 2015. - Mirjana Miklejić (46) iz sela Busura kod Petrovca na Mlavi uhapšena je zbog sumnje da je ubila svoju tek rođenu bebu, koju je potom slikala i to okačila na Fejsbuk. Mrtvo novorođenče pronađeno je zakopano u dvorištu. Ona je u istrazi tvrdila da je beba rođena mrtva.

* Maj 2013. - Više tužilaštvo u Pirotu podiglo optužnicu protiv 38-godišnje D. S. iz sela Poljska Ržana zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče. Ona je prikrivala trudnoću, da bi se na kraju porodila u kupatilu. Odmah po rođenju dete je udavila u ve-ce šolji, a zatim umotala u čaršav, stavila u kesu i spalila u peći, smatrajući da će na taj način prikriti zločin.

* Maj 2012. - Slađana J. (26) nožem je nasmrt izbola bebu staru samo 40 dana u porodičnom stanu u Banatskoj ulici u Zemunu. Navodno, ona je sina najpre podojila, pa ga ubila dok je suprug spavao u drugoj sobi.

* April 2012. - Milena S. (26) iz sela Pejkovca kod Žitorađe s više uboda nožem usmrtila 13-mesečnu ćerku, a potom pokušala da se ubije. Milena je posle tri meseca preminula u zatvorskoj bolnici.

* Oktobar 2010. - Branislava J. (29) u beogradskom naselju Kaluđerica udavila u kadi svoju desetomesečnu ćerku, a potom policiji ispričala da se beba sama utopila tokom kupanja.

Tagovi: