16.05.2019.

20:32

Foto:

Hronika

DEVOJKE DROGIRALI I TUKLI, TERALI IH NA PROSTITUCIJU! U Beogradu dolijale dve bande trgovaca ljudima!

Policija je prekjuče u Beogradu uhapsila dve bande trgovaca ljudima, koji su tukli i drogirali nekoliko devojaka i terali ih na prostituciju! Uhvaćeno je ukupno osam makroa, a na čelu jedne bande je žena, 44-godišnja Nataša J. Sumnja se da su posredovanjem u prostituciji "zaradili" višemilionski iznos!

Vrbovali i maloletnicu

Izvor iz istrage kaže da su akciju hapšenja makroa izveli Uprava kriminalističke policije u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštvom za organizovani kriminal.

- U prvoj akciji uhapšena je Nataša J. (44), koja je na čelu bande, i njeni rođaci i saradnici G. N. (50), K. N. (24), B. D. (46) i M. N. (19). Oni se terete da su od avgusta 2018. do maja 2019. vrbovali jednu 19-godišnju devojku, ugroženog materijalnog i porodičnog stanja, tako što su je doveli u zabludu da će je prihvatiti kao člana svoje porodice. Zloupotrebili su njeno poverenje, pa su je naterali da se bavi prostitucijom - objašnjava naš izvor.

Makroi su, kaže on, ugovarali sastanke s klijentima, a skoro sav novac od prodaje tela nesrećne devojke su zadržavali za sebe. Pritom su je sve vreme držali pod kontrolom i u strahu, uz povremene batine i pretnje.

- U drugoj akciji uhapšeni su Z. N. (42), M. R. (38) i A. S. (22), koji se terete da su podvodili najmanje dve devojke. Postoje dokazi da su u Beogradu 2015. godine vrbovali tada maloletnu devojku, koja je takođe bila siromašna i iz rasturene porodice. Obećavali su joj obezbeđen smeštaj, hranu, kao i drogu, a onda su je godinama, skoro svakodnevno, terali na prostituciju - navodi naš sagovornik.

Ogromna zarada

Ova grupa je, prema njegovim rečima, na isti način, tokom 2018. godine, vrbovala i jednu 29-godišnju devojku. I njoj su, takođe, obećavali smeštaj, hranu i novac, a onda je svakog dana terali na seks sa klijentima, pri čemu su skoro svu zaradu zadržavali za sebe.

- Prema prvim procenama, ove dve bande makroa su zaradile višemilionski iznos na posredovanju u prostituciji. Istraga je još u toku, jer postoje ozbiljne indicije da su na isti način zlostavljali i podvodili još nekoliko devojaka - ističe naš izvor.

Svim uhapšenima određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će ih saslušati tužilac za organizovani kriminal, koji će doneti odluku o daljem toku krivičnog postupka, odnosno da li će se oni braniti sa slobode ili iz pritvora.

Tagovi: