Autor: Informer.rs

18.07.2019.

09:36

Foto:

Hronika

(VIDEO/FOTO) POGINUO PILOT! Avion pao kod aerodroma Ečka nakon izvođenja akrobatskog leta

Sportski avion pao je jutros prilikom akrobacija u blizini aerodroma Ečka, jedan kilometar prema Lukićevu.

U zrenjaninskoj policiji za Tanjug kažu da je pad aviona prijavljen policiji malo pre 9 sati, a da je trenutno na licu mesta ekipa Hitne pomoći.

Bulat, koji je inače bio  predsednik Aerokluba Zrenjanin, izvodio je akrobatski let. Avion je iznenada pao i prednjim delom se zabio u zemlju na dubini od oko dva metra.

Vladimir Bulat je najpre bio član aero kluba "Falcons" iz Zrenjanina, a pre 2 godine postao je njegov predsednik. On je inače iz Beograda, gde je završio i Vazduhoplovnu akademiju. Poznat je po svojim akrobatskim letovima. Inače, leteo je u mnogim zemljama sveta, gde je stekao mnogo prijatelja i poštovalaca.

O Vladimiru Bulatu kao izvrsnom pilotu pisao je ugledni portal Tango 6 2014. godine, kao o jednom od retkih privatnih entuzijasta koji ulaže u ovaj skup sport i koji je te godine bio u procesu formiranja škole akrobatskog letenja u okviru njegovog AK „Falcons“.

Informer

- Inspektori Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju krenuli su na mesta nesreće kako bi obavili uviđaj - rekao je za Tanjug direktor Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Nebojša Petrović.

Naveo je da je avion "zlin 526F" pao u 8.30 u reonu aerodroma Ečka.

Informer

MESTO NESREĆE

Prema njegovim rečima, istraga ići u dva pravca, jednu istragu će voditi istražni organi tužilaštva, a drugu Centar za istraživanje nesreća.

- Definitivno se radi o udesu, a ne o nezgodi - navodi Petrović.

Informer

Iskusan pilot

Na aeromitingu Vršac 2014. on i njegov budući učenik, kolega pilota i akro-entuzijasta Pavle Marković, pričali su kako se postaje akrobatski pilot u Srbiji...

Tagovi: