01.08.2019.

11:46

Foto:

Hronika

ČUO SAM KAKO DOZIVA POMOĆ, POSLEDNJE ŠTO SAM VIDEO JE DA NESTAJE POD ZEMLJOM! Kako su kolege izvukle rudara ispod TONE RUDE?!

Kako saznajemo, D. P. je u utorak uveče krenuo da duvaljkom očisti bunker za prihvat rude. Sišao je unutra, ali se onda transportna traka - pokrenula! Ruda je, kao bujica, počela da puni bunker u kome se nalazio nesrećni rudar.

- Čuo sam D. P. kako doziva pomoć - kazao nam je njegov kolega, koji je tražio da mu ne pominjemo ime. - Stigao sam u trenutku kada je bunker bio gotovo napunjen. Poslednje što sam video bilo je kako D. P. nestaje pod zemljom.

TONA KAMENJA I ZEMLJE MU SE OBRUŠILA NA GLAVU! Teška nesreća u rudniku u Boru!

 

Kolega i još jedan radnik u "Jami" nisu oklevali. Odmah su skočili u bunker, pokušavajući da izvuku D. P.

- Međutim, i mi smo počeli da propadamo - nastavlja naš sagovornik. - Upali smo gotovo do pojasa u sloj rude u bunkeru, ali su nam kolege pritekle u pomoć i, na svu sreću, uspeli da nas izvuku.

Radnici su znali da nikako ne mogu da otkopaju rudu i dođu do D. P. Onda je jedan od njih predložio da pokrenu bunker i proseju zemlju.

- Nismo imali izbora, jer je vreme neumitno teklo - priča očevidac. - Pokrenuli smo bunker, na čijem se dnu nalaze rešetke kroz koje se prosejava ruda.

Pratimo stanje zaposlenog

Neizmerno žalimo zbog incidenta koji se dogodio u zgradi izvozne mašine rudnika "Jama" u kojem je D. P. zadobio teške telesne povrede ali, na sreću, ne i opasne po život - navode u kineskoj kompaniji "Ziđin Bor".

- Od trenutka povređivanja, u neprestanoj smo komunikaciji sa lekarskim timovima koji brinu o njemu. Kompanija je o nemilom događaju odmah obavestila sve nadležne institucije i organe. Kako su naveli, u želji da se ovako nešto ne ponovi, nadležni Sektor za bezbednost i zdravlje na radu razmotriće sve mogućnosti upozorenja zaposlenih za bezbedan i siguran rad.

"Potekla" je gomila zemlje. Minuti su bili dugi kao sati, a onda, nakon petnaestak minuta, kada je većina rude bila prosejana, radnici su na samom dnu bunkera ugledali telo svog kolege.

- Uhvatili smo ga i izvukli - ističe naš sagovornik. - D. P. je bio u nesvesti i videli smo da je, s obzirom na obilno krvarenje, ozbiljno povređen. Pozvali smo Hitnu pomoć, čija je ekipa ubrzo stigla, dok smo mi našeg kolegu izvukli iz "Jame".

(FOTO) ŽIVEO U TROŠNOJ KUĆI SA MAJKOM I BRATOM, VODIO TEŽAK ŽIVOT, UDAVIO SE U PLITKOJ VODI! Potresni detalji o pecarošu koji se utopio u Smoljinačkom jezeru!

 

D. P. je zbrinut na trijaži Opšte bolnice u Boru, nakon čega je, sa teškim povredama, upućen na Grudno odeljenje niškog Kliničko-bolničkog centra.

- Pacijent je primljen sa povredama glave i razderotinama na kosmatom delu glave - rečeno nam je u Opštoj bolnici u Boru. - On ima povrede kostiju lica, očnog kapka, prelom tri rebra i ozbiljno nagnječenje pluća, zbog čega je upućen u niški KBC.

Tagovi: