17.08.2019.

18:12

Foto:

Hronika

SVI DETALJI TRAGIČNOG SLUČAJA BIĆE ISPITANI! Ministarstvo zdravlja izjavilo najiskrenije saučešće porodici deteta koje je preminulo na Vlasinskom jezeru!

 Ministarstvo zdravlja uvek nastoji da se sve okolnosti ovakvih  neželjenih slučajeva, kojih je danas upravo zahvaljujući velikom zalaganju zdravstvenih radnika značajno manje nego pre, uvek potpuno i detaljno ispitaju, i  da se utvrdi odgovornost.
 
Ali u ovakvim trenucima moraju se koristiti činjenice, a one ukazuju da je ekipa hitne pomoći stigla za 12 minuta sa svom potrebnom opremom i obučenim timom koji je odmah započeo reanimaciju deteta. 
 
Кada to znamo, jasno je da suprotni, proizvoljni i krajnje netačni komentari objavljivani na društvenim mrežama ali i u pojedinim sredstvima informisanja ne samo da ne doprinose utvrđivanju činjenica, već unose dodatni nemir i bol porodici u najtežim trenucima,  unapred optužujući i okrivljujući zdravstvene radnike.
 
Stoga i ovim putem apelujemo na sve, kako pojedince tako i medije, da ovakve tragedije ne koriste u senzacionalističke svrhe, niti za povećanje gledanosti ili tiraža, političke i druge borbe. 

Tagovi: