18.09.2019.

22:58

Foto:

Hronika

(FOTO) DEVOJČICA (2) OTROVALA SE "ASEPSOLOM" U VRTIĆU! Deda otkrio detalje jezivog događaja u Rači Kragujevačkoj

Informer

Kako saznajemo, vaspitačica je greškom detetu umesto vode dala da popije "asepsol", koji je neko od zaposlenih sipao u flašu.
- Dete je odmah počelo da vrišti i povraća. Ćerka mi je ispričala da je dete tražilo da pije vodu. Vaspitačica je, ne znajući da je u flaši rastvor, dala detetu da to popije. Lenka je odmah zaplakala i počela da povraća - kaže Tomislav Veljković, deda devojčice.

On dodaje da je sreća što je devojčica uzela samo gutljaj "asepsola", koji joj je "malo nagrizao sluzokožu jednjaka i želuca".

Devojčica je prvo hitno prevezena u lokalni dom zdravlja. Kako lekari nisu mogli da ustanove zašto dete ima tegobe, porodica je krenula u Klinički centar u Kragujevcu.
- Dok je moja ćerka bila na putu za bolnicu u Kragujevcu, iz vrtića su javili da je dete popilo "asepsol" i da zbog toga povraća. Verovatno je neka spremačica ostavila kad je čistila stolove - kaže deda Tomislav.

Informer

On kaže da je posle pregleda mala Lenka sa majkom smeštena na odeljenje intenzivne nege Klinike za pedijatriju u Kragujevcu. Prema nezvaničnim informacijama, nije životno ugrožena.
- Dete je pod stalnim nadzorom lekara, prati se njeno stanje. To je sve što možemo da kažemo u ovom trenutku - kažu u KC Kragujevac.

Informer

U obdaništu gde se dogodio incident kažu da su o svemu obavešteni nadležni organi.
- Najvažnije je da je dete dobro. Slučaj je prijavljen policiji. Predškolska ustava u Rači ima 250 dece i 20 vaspitača. Starija jaslena grupa, u kojoj je mala Lenka, ima 23 dece, o kojima brinu tri vaspitačice - izjavila je Ljubinka Jevtić, direktorka obdaništa, koja je napomenula da za 42 godine od osnivanja vrtića nije bilo nijednog incidenta.

Tagovi: