25.09.2019.

23:35

Foto:

Hronika

BEOGRAĐANIN IZREŠETAN U JOHANEZBURGU! Srpski kralj pokera ranjen u Južnoj Africi!

Beograđanin Ilija Martinović (71), profesionalni kockar koji više od 20 godina živi u Južnoafričkoj Republici, teško je ranjen u petak kad su ga dvojica pljačkaša izrešetala u njegovoj auto-limarskoj radionici u Johanezburgu. Razbojnici su mu oteli 3.000 južnoafričkih randa, što je oko 180 evra, i pobegli su, a Martinović je zbrinut u bolnici i nije životno ugrožen.

Informer

 

Pljačka ili opomena

Južnoafrički mediji preneli su da se napad desio oko 13 sati u delu Johanezburga u kom su prošle godine likvidirani Ilijini prijatelji Darko Kulić (46) i Milan Miki Đuričić (48) (vidite okvir).


Martinović je, inače, 2009. godine postao prvak Afrike u pokeru, osvojivši u Svazilendu milion randa, što iznosi oko 61.000 evra. On nema kriminalni dosije, ali je odlično poznavao mnoge Srbe u Johanezburgu.

Likvidirani drugovi

- Đorđe Mihaljević (44) - Ubijen 25. septembra 2018, kada je izrešetan u svom "poršeu" dok je stajao na semaforu. Napadači do danas nisu uhapšeni. Mihaljević je bio poznat po trgovini dijamantima i nekretninama.
- Darko Kulić (46) - Nekadašnji saborac i prijatelj Đorđa Božovića Giške ubijen je 17. jula 2018. u Strijdom parku u Johanezburgu. Kako su tada preneli mediji, napadači su na motorima presreli Kulićev BMW X5 i izrešetali ga iz automatskog oružja.
- Milan Miki Đuričić (48) - Likvidiran 25. aprila 2018. u istom delu Johanezburga u kom je ranjen Ilija Martinović. Za Đuričićem je Srbija raspisala poternicu pošto je osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja 2000. u Beogradu.


- Dvojica naoružanih napadača su u petak upali u Martinovićevu limarsku radnju, vezali njegovog zeta i zatim počeli da pretražuju kancelarije u potrazi za novcem. Pretpostavlja se da se u tom trenutku u radnji pojavio Ilija, koji je pokušao da se suprotstavi razbojnicima. Razbojnici su tada u njega ispalili nekoliko hitaca, zgrabili Martinovićevu torbu i pobegli. Utvrđeno je da je u torbi bilo samo oko 3.000 randa - navode mediji u JAR.


Teško ranjeni Srbin je hitno prevezen u bolnicu, a policija je blokirala to naselje i obavila uviđaj.

(VIDEO) DRAMA NA PISTI! Avion se ZAPALIO tokom sletanja u Rusiji, 23 OSOBE POVREĐENE!


- Motiv ranjavanja je najverovatnije samo pljačka, ali policija će istražiti i mogućnost da je Martinović ovim napadom opomenut jer je bio svedok ubistva svog prijatelja Darka Kulića u julu 2018. u Johanezburgu. Ilija i Kulićeva supruga su tog dana bili u džipu sa Darkom, u koga su nepoznate ubice ispalile 30 hitaca - pišu portali.


Inače, Martinović više od 20 godina živi u Johanezburgu, a njegova auto-limarska radnja uspešno posluje. Njegovi poznanici kažu da se on nikada nije bavio kriminalom, da pristojno zarađuje, ali poznaje mnoge Srbe koji žive u Johanezburgu, uključujući i one koji su uključeni u tamošnji organizovani kriminal.

Pošten

Ilija se nikada nije bavio kriminalom, pristojno zarađuje, ali poznaje mnoge Srbe koji žive u Johanezburgu
Ilijin drug

Vredan čovek

- Vrlo vredan čovek, koji nikad ništa nije uradio mimo zakona. On pošteno živi i lepo zarađuje od svoje radionice. Strastveni je pokeraš i do 2017. je išao na sve kockarske turnire u Africi. Neke od njih je i osvojio, a najveći uspeh je postigao 2009. u Svazilendu, kad je postao prvak Afrike u pokeru - ispričao je Martinovićev prijatelj i dodao:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:


 

Tagovi: