15.10.2019.

20:16

Foto:

Hronika

TUGA U PEPELJEVCU! Lelek i suze zbog tragične smrti petogodišnjeg dečaka

Kako saznajemo od rodbine malog dečaka, nesreća se dogodila kada se ispred seoske prodavnice zaustavio automobil u kom su bili otac i dečak. Dečak je istračao iz automobila i dok je pretrčavao kolovoz na njega je naletelo vozilo.

Automobilom "jugo 55" koji se kretao iz pravca Kruševca ka Aleksndrovcu  upravljao je  Zoran P. (43), koji je naglo kočio i tek nakon nekoliko metara zaustavio vozilo. Od siline udarca, dete je zadobilo teške povrede opasne po život. Brzo je u nesvesnom stanju prebačeno u kruševačku bolnicu, ali mu i pored svih pokušaja lekara, na žalost, nije bilo spasa. 

I prodavačica iz druge prodavnice priseća se užaasne scene.
   -Bilo je jezivo. Ovo je mesto osvetljeno, glavni je seoski centar Pepeljevca. Pred prodavnicu je najpre stao jedan autobus, iz kojeg je izišlo nekoliko dece. Put se raščistio. Odmah, potom, pristigla su dva automobila, iz kojih su izašli muškarac i žena. Nesrećni dečak uopšte nije ulazio u prodavnicu. Nisam ga ni primetila nigde ispred. U trenutku dok sam naplaćivala račun jednom mušteriji na kasi, začula se jaka škripa  kočnica, a odmah i strašan udarac. Istrčali smo napolje. Začudo, tu se brzo našao  i otac mališana, koji je svojim rukama podigao sina sa asfalta, a mi smo zvali hitnu pomoć - priča nam prodavačica iz druge prodavnice.

U domu stradalog dečaka okupio se veliki broj rođaka i prijatelja. Ubila ih, kažu, tuga.
 - Prijatelju, ja sam stric malome što poginu sinoć. Moilim vas, nemojte nas ništa pitati. Ubi nas tuga za detetom koje je imalo samo pet godina - rekao je stric nesrećnog dečaka.

Ootac stradalog deteta dok je obavljao poslednje pripreme za sahranu pao na kolena i kukao iz sveg glasa.
  - Kuda ću ja sad. Ja ne mogu više da živim- jecao je i kukao otac malog dečaka, a nekoliko  rođaka je pored njega samo uzdisalo.

Rezultati obdukcije koja je obavljena u kruevačkoj bolnici biće poznati za dve nedelje, a prema nazevaničnim  informacijama dete zadobilo teške povrede glave i ramena.


                                                                                                                 

Tagovi: