10.12.2019.

22:32

Foto:

Hronika

VELIKI KTITOR SPC, BLIZAK OPOZICIJI, ALI I MILU! Ko je poznati crnogorski biznismen upucan u beogradskom hotelu

Davidović je inače kum Momira Bulatovića, a u žižu javnosti dospeo je posle antibirokratske revolucije u Crnoj Gori 1989. godine, do kada je radio kao finansijski rukovodilac u železari u Nikšiću.

Zajedno sa sada pokojnim Pavlom Buletovićem i počivšim Momirom Bulatovićem, prvim neposredno izabranim predsednikom Crne Gore, imenovan je za načelnika Centra bezbednosti Nikšić.

SNAJPEROM NA CRNOGORSKOG BIZNISMENA! Miodrag Daka Davidović upucan u Kraun plazi, oružje pronađeno u zapaljenom automobilu

Pre sedam godina njegova svetost patrijarh srpski Irinej odlikovao je Davidovića Ordenom Svetog Save prvog stepena, a pre tri godine, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, od mitropolita Amfilohija dobio je Orden Svetog kralja Milutina za nemerljiv doprinos koji je dao u obnovi manastira Ostrog i pravoslavnih svetinja širom Crne Gore.

Crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović prethodnih godina bio je zainteresovan za javno bavljenje politikom. Pre nekoliko godina prodao je benzinsku pumpu u Nikšiću i planirao da se povuče iz što više poslova koja je započeo u Crnoj Gori. Pored benzinske pumpe, bavio i proizvodnjom alkoholnih pića, kao i građevinskim poslovima.

Informer

U vlasništvu Davidovićeve kompanije "Neksan" bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju pre dve godine kupila od ruske Metropol grupe.

Iako slovi za opozicionara, Davidović se više puta nalazio "pri ruci" crnogorskim vlastima tako što je "uletao" u upravljanje nikšićkom železarom, posrnulim gigantom u kojem je i sam nekada radio. Davidović se svojevremeno interesovao i za preuzimanje Duvanskog kombinata u Podgorici, ali do toga nije došlo.

Davidović stoji i iza političkog savez "Da svako ima", koji čine tri opozicione partije i nezavisni kandidati. 

Dobro je poznato da Davidovićeva preduzeća vezana za Srbiju i Republiku Srpsku ne posluju baš najbolje. Njemu je potreban politički oslonac za poslove koje su vezani za Crnu Goru. Mediji u Crnoj Gori tvrde da bi Davidović, ukoliko bi bilo nužno,  odmah podržao vladu DPS. To i ne treba da iznenadi jer je Goran Danilović, jedan od ključnih ljudi u koaliciji, već bio dio vlade 2016. godine.

Lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, boravili su krajem februara ove godine u Beogradu, gde su se sastali sa Davidovićem, koji je tom prilikom rekao da njegova logistička i finansijska podrška pred izbore 2020. godine zavisi od presude u slučaju pokušaja terorizma.

Tagovi: