19.01.2020.

22:23

Foto:

Hronika

OVO SU UBIJENI ŠKALJARCI! Jedan od njih POVEZIVAN SA UBISTVOM SALETA MUTAVOG, BRANIO SE PISMOM JAVNOSTI

Igor Dedović, slovi za jednog od vođa škaljarskog klana, a za njim je bila raspisana poternica jer se teretio se da je bio za volanom automobila kojim su on, Jovica Vukotić i Milić Minja Šaković pre nekoliko godina preprečili put dvojici članova kavačkog klana Vojinu Stuparu i Milošu Radonjiću i pucali u njih. Takođe, ime Igora Dedovića pominjalo se i tokom istrage šverca više od tone kokaina zaplenjenog u Rumuniji ove godine. On je bio pod lupom istražitelja zbog sumnje da je naručilac ove pošiljke kokaina.

Informer

Igor Dedović

Podgoričanin Stevan Stamatović takođe je u bekstvu i sudilo mu se u odsustvu, za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kriminalna organizacija kojom on rukovodi, prema rečima sudije na ročištu, stvorena krajem 2016. godine te da je delovala do kritičnog dana – 20. maja 2017, kada su razotkriveni.

Da je Stamatović organizator i glavi finansijer ove grupe naveli su u svojim iskazima njegovi bliski saradnici, osuđeni u ovom slučaju. 

Stamatovića su povezivali sa likvidacijom Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

Stamatović je tada reagovao na pisanje srpskih medija, koji ga dovode u vezu sa najtežim krivičnim delima počinjenim u Beogradu. Stamatović je naveo da je u trenutku kada je ubijen Sale Mutavi u Beogradu bio samo turistički, a njegov zastupnik je negirao povezanost da ovim slučajevima.

Kako bi sve razjasnio šta se događa on je tada poslao pismo:

Informer

 

Kada o nekome ne znaju ništa, novinari onda puste mašti na volju i ljude ubacuju u klanove. Nije mi jasno kojom metodologijim biraju koga ce svrstati u koji klan, ali ni sa jednim nemam veze - napisao je tada Stamatović.

Jedan od najbližih saradnika ubijenih Dedovića i Stamatovića je Milić Minja Šaković koji je na slobodi u Crnoj Gori. Od vođa škaljaraca preostala su braća Vukotić, s tim što je Jovica Vukotić u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, dok je Igor Vukotić je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

U aprilu 2019. jedan od najvećih udaraca škaljarskom klanu bio je upravo ubistvo Veselina Veska Vukotića, oca Jovice i Igora Vukotića. Vesko Vukotić ubijen je u Kotoru ispred svoje kuće. To ubistvo je do danas ostalo nerasvetljeno.

Vojin Stupar na kojeg su, kako se sumnja pucali Dedović, Vukotić i Šakotić, je zet Igora Božovića, jednog od vođa kavčana koji je takođe u bekstvu od crnogorskog pravosuđa, dok je Miloš Radonjić pre nekoliko meseci uhapšen u Hrvatskoj sa lažnim dokumentima.

Crnogorci su Stamatovića sumnjičili da je organizovao kriminalnu grupu čiji je zadatak bio da ubiju Radojicu Zeković, koji je blizak kavačkom klanu.

Prethodnih godina Španija je bila zemlja u kojoj su pripadnici škaljarskog klana i njima bliskim krinimalnim grupama uglavnom nalazili utočište. U protekle dve godine umesto Španije sve češće se pominjala Atina.

U ratu škaljarskog i kavačkog klana od februara 2015. do danas ubijeno je više od 40 osoba.

Tagovi: