10.03.2020.

06:56

Foto:

Hronika

DEVOJČICA (12) IZ NOVOG SADA ZABORAVILA DNEVNIK U ŠKOLI Našla ga njena drugarica, a kada je videla šta piše, ODMAH JE POZVANA POLICIJA

Pritvor mu je određen na predlog Višeg tužilaštva u Novom Sadu zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo i zbog uznemiravanja javnosti.


Čuveni patolog i član mađarske Akademije nauka uhapšen je u četvrtak uveče na osnovu dokaza koji ukazuju da je u poslednje dve godine u više navrata primoravao devojčicu M. Š. A. (12) da mu dodiruje polni organ. Takač ju je dovodio u stan ili u vikendicu, a nakon svakog zlostavljanja joj je davao novac, obično oko 3.000 dinara.

Informer

 

M. Š. A., koja je učenica šestog razreda jedne novosadske osnovne škole, o tome je pisala u svom dnevniku. Pored ostalog, napisala je da joj je "stariji čika" plaćao da ga mazi po polnom organu. Ona je nedavno slučajno zaboravila taj dnevnik u školi, ali ga je našla jedna devojčica, koja je pročitala nekoliko stranica i odmah ga predala nastavnici. O svemu su odmah obavešteni roditelji zlostavljane devojčice, kao i policija i Centar za socijalni rad.


Inače, Takač je oženjen, ima decu i unuke. Pre 11 godina je bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina, zbog nedozvoljenih polnih radnji. Bilo mu je zabranjeno i da se bavi lekarskim pozivom pet godina, ali je po isteku kazne nastavio da radi kao sudski veštak.

Ako bude osuđen za obljubu deteta, preti mu do deset godina zatvora. 

Tagovi: