14.03.2020.

23:32

Foto:

Hronika

DRAGAN JE PUCAO NA MENE... Ovo su jezive poslednje reči Marka iz Krivače koga je ubio najbolji prijatelj! (FOTO)

Dragan Petković (37) iz sela Stubla kod Medveđe u četvrtak je pištoljem ubio svog prijatelja Marka Stoilkovića (33) iz Krivače kod Lebana, a zatim je presudio i sebi. Motiv jezivog obračuna ostao je nepoznat i prijatelji su ga odneli u grob.
 

Čula pucanj

Čula sam Marka kako viče: "Vrati mi ključeve od kola, pa pucaj koliko hoćeš!" Onda je odjeknuo pucanj
 

Informer

Valentina, udovica

Stravičan zločin odigrao se oko 20 sati u mestu Šumice, između Medveđe i Gornjeg Bučumeta.
Markova udovica Valentina, koja je u sedmom mesecu trudnoće, ispričala nam je da je Dragan kobnog dana zamolio njenog muža da ga odveze u Niš, na aerodrom.

- Tog popodneva Dragan je došao pijan u našu kuću, razmetao se pištoljem i pretio da će ubiti nekog kolegu iz rudnika "Leće", gde je radio... Potom je tražio od Marka da ga odveze najpre do Stubla, pa do Bučumeta da uzme neke stvari i da navodno naplati dugove, a onda da produže na aerodrom - priča Valentina.

MARKO I DRAGAN PROVELI SU ZAJEDNO CEO DAN, a uveče je njihovom drugu stigla poruka KOJA GA JE ZALEDILA

Ona se nekoliko sati kasnije zabrinula što joj se Marko nije javljao, pa ga je pozvala telefonom.

- Kazao mi je da su autom uleteli u neko blato kod Šumica. Bio je nervozan i čula sam da se nešto svađa sa Draganom, pa mi je prekinuo vezu. Ponovo sam ga zvala, i tad sam čula Marka kako viče: "Vrati mi ključeve od kola, pa pucaj koliko hoćeš!" Onda je odjeknuo pucanj, pa je usledio tajac i veza se prekinula - kazala je Valentina.

Informer

Milica, sestra ubijenog Marka Stoilkovića, naricala je za bratom i klela njegovog ubicu.
- Ubi mi brata na pravdi Boga! Marko i njegova supruga Valentina su čekali bebu, lekari su rekli da će dobiti ćerku, čemu se Marko posebno radovao. Sada umesto proslave rođenja i krštenja pravimo sahranu... Prokleto mu seme i pleme - govorila je očajna Milica.

Prestravljena žena je zatim pozvala Markovog rođaka Momčila Stankovića iz Lebana. On je odmah zvao Marka, ali je stigao da čuje samo njegove poslednje reči.

- Rekao mi je: "Dragan je pucao na mene, jako me boli u grudima... Ne mogu da pričam", a zatim se veza prekinula. Znao sam gde su Šumice i odmah sam pojurio tamo i usput pozvao policiju. Kad sam stigao u Šumice, policija je već bila na licu mesta. Marko je ležao mrtav pored svog auta "opel vektre", a Draganov leš je nađen dvadesetak metara dalje u šumarku - priča Stanković.

Markova majka Biljana ispričala nam je da se on upoznao sa Draganom pre pet godina dok se lečio u leskovačkoj bolnici, a zatim su nastavili da se druže.

- Dragan je često molio Marka da ga vozi u Niš, pošto je moj sin radio u kurirskoj službi i često je išao tamo. Kobnog dana, u četvrtak, prvi put nam je došao u kuću, proklet bio... Ubi mi sina bez ikakvog razloga, podmuklo, krvnički! Jao, sine Marko, neka te otac prihvati gore na nebu - naricala je očajna majka, pominjući muža, koji je preminuo pre pola godine.

POLICIJA SINOĆ NAŠLA MARKOVO TELO, a jutros ih je, dok su pretraživali teren, DOČEKALA JOŠ JEDNA JEZIVA SCENA

Policija je sa tužiocem obavila uviđaj na mestu zločina, a tela su upućena na obdukciju. Trenutno ni policija ni rođaci ubice i žrtve ne znaju šta bi mogao biti motiv tragedije.

 

Informer

Supruga i majka nesrećnog Markas

Draganovi rođaci nisu bili voljni da pričaju o njemu. Samo su kratko rekli da se on nikad ranije nije svađao s Markom i da jedan drugom nisu dugovali nikakve pare.