18.03.2020.

10:13

Foto:

Hronika

BOGATI PEKAR IZ NOVOG PAZARA OBLJUBIO DEČAKA (12) Odvozio ga kolima na izletišta i prisiljavao na JEZIVE STVARI

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Novom Pazaru, kojom je Naki Gafuri (60), poznati pekar, vlasnik buregdžinice "Aida" iz ovog grada, osuđen na devet godina zatvora jer je više puta obljubio dečaka (12). U presudi stoji da je Gafuri oglašen krivim i osuđen za krivično delo obljuba nad detetom, za šta je propisana zatvorska kazna od pet do devet godina.

Apelacioni sud u Kragujevcu odbio je žalbu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, koje je tražilo strožu kaznu, ali i žalbu odbrane okrivljenog, koja je zatražila oslobađajuću presudu.

Gafuri je uhapšen u septembru prošle godine, kada je porodica dvanestogodišnjaka iz Novog Pazara prijavila policiji obljubu njihovog deteta. Koristeći mališanovu nezrelost i naivnost, pekar je dečaka kolima odvozio na Rekreacioni centar, Boriće, Pazarište i druga izletišta na periferiji grada gde ga je, uz pretnje da nikome ne sme ništa da priča, prisiljavao da ga oralno zadovoljava. Za ćutanje ga je "nagrađivao" i novcem. Nakon nekoliko nedelja torture dečak je sve ispričao roditeljima, koji su se odmah obratili policiji.

Posle ovog događaja novopazarska javnost je bila šokirana i podeljena: jedni su tražili najstrožu kaznu za bogatog, bahatog i bludnog pekara, dok su ga drugi branili tvrdeći da mu je sve namešteno i da je reč o pokušaju reketiranja. Posle sudskog procesa na kome je sve razrešeno i dokazano, potvrđeno je da je Gafuri zaista počinio teško krivično delo, zbog koga je uhapšen i zbog koga će u zatvoru morati da provede devet godina u zatvoru.