24.03.2020.

08:08

Foto:

Hronika

SRAMOTA! LOPOVI UKRALI DVA AUTOMOBILA u Beogradu, ono što je bilo unutra moglo je MNOGIMA DA SPASE ŽIVOT!

Ivana i Nebojša su rekli da im je veoma žao što su ukradeni i delovi za respiratore jer su oni mogli nekom život da spasu.

Beogradska policija traga za dvojicom pljačkaša koji su u noći između petka i subote za vreme policijskog časa na Čukarici ukrali dva potpuno nova automobila u kojima su bili delovi za respiratore! Vozila su pripadala Ivani D. i Nebojši D., koji rade za nemačku firmu "Drager tehnika", koja se bavi proizvodnjom i servisiranjem medicinskih aparata.

Drsko razbojništvo dogodilo se u Ulici poručnika Spasića i Mašere kod broja 16 na Julinom brdu u Beogradu.

Pobegli sa dva vozila

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, nepoznati razbojnici prvo su obili bravu na "opel korsi" i ukrali automobil.

- Odvezli su se u nepoznatom pravcu, međutim, nakon pretresa automobila pronašli su ključ od drugog vozila. Ne prezajući od činjenice da su auto ukrali usred trajanja policijskog časa, oni su se vratili u istu ulicu da bi potražili i to drugo vozilo. Jedan od lopova je pešaka išao ulicom i pritiskao daljinski za deaktivaciju alarma kako bi pronašao auto. U jednom trenutku na "škodi" su se upalila sva četiri žmigavca, što je bio znak da je to automobil koji je razbojnik tražio. On je odmah seo u njega i odvezao ga - kaže Informerov izvor iz istrage.

Vlasnici automobila Ivana D. i Nebojša D., koji su zaposleni u nemačkoj firmi "Drager tehnika", koja servisira i proizvodi medicinsku opremu, čim su primetili da njihovih vozila nema, odmah su otišli u policijsku stanicu na Čukarici i prijavili ceo slučaj.

- Prema njihovim izjavama, u prtljažniku "škode" i "korse" nalazili su se rezervni delovi za respiratore, kao i alat za popravljanje tih medicinskih uređaja koji pripadaju nemačkoj firmi. Inače Dejan je ukradenu "škodu" pre desetak dana dobio od njegovih poslodavaca na poklon, a "korsu" je nedavno kupio svojoj supruzi - objašnjava naš sagovornik.

Ivana D. i Nebojša D. u policiji su izjavili da nemaju neprijatelje i da nikome ne duguju novac.

Informer

Nisu tipovani

- Ispričali su kuda su se sve kretali vozilima poslednjih dana i gde su sve parkirali. Oni su rekli da ne veruju da ih je neko tipovao jer je znao da rade sa respiratorima već da su razbojnici samo iskoristili priliku i ukrali automobile. Međutim, naveli su da im je veoma žao što se to dogodilo jer su ukradeni delovi mogli nekom i život da spasu - saznajemo od izvora iz istrage.

Inače, ovaj slučaj su odmah preuzeli inspektori kriminalističke policije, koji su obavili dodatan razgovor sa vlasnicima automobila i njihovim komšijama.

- Pregledane su i kamere za video-nadzor koje se nalaze duž čitave Ulice poručnika Spasića i Mašere, ali i u okolnim ulicama Žarkova i Čukaričke padine. Uskoro bi trebalo očekivati da lopovi budu uhvaćeni, a potom i strogo kažnjeni zbog ove krađe - rekao je Informerov sagovornik.

Vodeća firma

Inače, firma "Drager tehnika" vodeća je međunarodna kompanija u proizvodnji medicinske, zaštitne i sigurnosne opreme. Proizvodi kompanije "Drager" mogu se naći u bolnicama, industriji, rudnicima ili u jedinicama za vanredne situacije, a sve u zavisnosti od proizvodnog sektora kojem pripadaju - medicinska ili zaštitna i bezbednosna oprema. "Drager tehnika d. o. o." kao predstavništvo kompanije u Srbiji obezbeđuje prodaju, servis i podršku za celokupan asortiman svojih proizvoda.