24.03.2020.

23:45

Foto:

Hronika

Saslušan osumnjičeni za ubistvo na Miljakovcu: Pretukao mi je oca, a sa mosta je sam pao!

 

Kako smo nezvanično saznali, Fadil je ispričao da je u Vareškoj ulici sa Dejanom Jeremićem došlo do međusobnog koškanja i guranja.

- Okrivljeni je tvrdio da su svi bili pijani. On je dodao da se Jeremić slučajno sam okliznuo i pao sa mosta na kojem su se oni sukobili, ali da ga nije gurnuo. Nakon te izjave osumnjičeni je odlučio da se brani ćutanjem - otkriva Informerov izvor iz istrage.

Ovaj incident odigrao se u subotu oko 22 sata u vreme policijskog časa. Pokojni Jeremić je, navodno, prethodno sedeo i pio rakiju sa Fadilom H. i njegovim prijateljem Zoranom Ć. U jednom trenutku su se iz nepoznatog razloga posvađali, posle čega je došlo do fizičkog okršaja.
Na snimku kamera sa obližnje prodavnice zabeleženo je da je Dejan prvi započeo tuču, a da su posle sukoba dvojica napadnutih mladića otišli i ubrzo se vratili sa još nekoliko drugara. Kada je video da ga juri oko pet momaka, Jeremić se popeo na ogradu mosta iznad rečice Topčiderke i zapretio da će skočiti ako mu priđu.

Sumnja se da je tada Fadil udario Dejana više puta u glavu, zbog čega je on izgubio svest i sa oko šest metara visine strmoglavio se u betonsko korito reke i na mestu poginuo. Napadači su odmah pobegli, ali ih je policija ubrzo otkrila i uhapsila u obližnjem romskom naselju.

Tužilaštvo je posle saslušanja predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor do 30 dana zbog visine zaprećene kazne i opasnosti od bekstva. Fadil H. je, inače, državljanin BiH. Protiv njegovih drugova, koji su bili sa njim u trenutku obračuna, podnete su krivične prijave zbog kršenja policijskog časa.