30.03.2020.

08:26 >> 08:27

Foto:

Hronika

TRKALI SE KOLIMA, PA UBILI BEBU OD OSAM MESECI! Velika tragedija ih zavila u crno, Ivani na istom mestu poginuli roditelji i brat, A SAD I SIN

Dečak Igor Stanojević, star samo osam meseci, poginuo je, dok su njegovi roditelji Ivana (30) i Nenad (30) povređeni kada su na njihov auto naletela dva vozila koja su se trkala na putu Zaječar - Negotin. Nakon stravične tragedije, policija je uhapsila bahate vozače M. M. (35) i Đ. D. (25), obojica iz Negotina, jer su izazvali taj udes.

Da tuga bude veća, Igorova majka je pre dve godine doživela još jednu tragediju, kada su joj u udesu na istom mestu poginuli roditelji Zoran i Dragica, kao i brat Igor, po kom je njena beba i dobila ime.

Dete bilo vezano

Strašna tragedija, u kojoj je nastradao mali Igor, dogodila se u subotu oko 12 časova u blizini mesta Salaš.

Igorov otac Nenad ispričao nam je da je tog dana sa suprugom i sinom u "pežou 106" išao ka Zaječaru.

Informer

 

- Igor i Ivana su bili na zadnjem sedištu. Supruga je bila vezana pojasom, a sin je bio vezan u dečjem sedištu, koje je bilo propisno obezbeđeno. U jednom trenutku sam u retrovizoru video dva automobila kako nam se, ogromnom brzinom, približavaju otpozadi. Jedan je krenuo da nas pretekne, ali je udario u zadnji deo mog "pežoa", baš na mestu gde je bio Igor. Auto mi se zarotirao i tada nas je otpozadi udario i drugi automobil - kazao je neutešni Nenad, i dodao:

- Nekako sam izašao iz kola i počeo da vičem: "Gde jurite tako!" Otvorio sam zadnja vrata i uzeo Igora u naručje, još je disao... Supruga, iako povređena, sama izašla iz kola. Zaustavio sam prvi auto koji je naišao i odvezli smo se u zaječarsku bolnicu.

Nenad napominje da je po dolasku u bolnicu njegov sin još bio živ.

- Međutim, disao je sve manje, sve tiše... I onda je preminuo. Kad su mojoj ženi rekli da smo izgubili bebu... Ne mogu da vam opišem njen pogled i bol - kroz suze je rekao Nenad.

Porodična kuća Stanojevića na Grljanskom putu u Zaječaru juče je bila puna rođaka, prijatelja i komšija, koji su uzalud pokušavali da uteše nesrećne roditelje... Kućom su odjekivali lelek i naricanje...

Informer

Ivana, Nenad i Igor Stanojević

- Ovo je neverovatna tragedija. Ivani su 13. januara 2018. na toj deonici puta, skoro na istom mestu, poginuli majka, otac i rođeni brat. Ivana je tada bila verena sa Nenadom, planirala se svadba... Trebalo je svi zajedno da proslave Srpsku novu godinu te večeri. Umesto toga, Ivana je sahranila svoje najmilije, a sada, baš na tom putu, izgubila je bebu... Kakva tuga - rekla je komšinica ove porodice.

Krivične prijave

Što se tiče bahatih vozača M. M. (35) i Đ. D. (24), oni su uhapšeni odmah posle udesa, a terete se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za šta im preti kazna zatvora do 12 godina.

- U trenutku udesa M. M. je vozio "sitroen", a Đ. D. (24) "pežo 307", i trkali su se putem Zaječar - Negotin. Đ. D. je "pežoom" prvi udario u automobil porodice Stanojević, a potom se u njih zakucao i M. M. svojim "sitroenom" - objasnio je izvor iz policije. S. N.


Udarili u kombi brze pošte

Zoran Angelov (55), njegova supruga Dragica (47) i sin Igor (25) iz sela Grljan poginuli su 13. janura 2018. u teškoj saobraćajnoj nesreći kod zaječarskog sela Salaš.

Informer

Dragica i Zoran Angelov

Porodica Angelov kobnog dana je krenula u posetu ćerki Ivani i budućem zetu Nenadu, sa kojima su planirali da proslave Srpsku novu godinu.

Informer

Igor Angelov

Do stravičnog udesa je došlo kada je "opel kadet" u kom se nalazila porodica Angelov iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno udario u kombi brze pošte.

Informer