03.04.2020.

10:23

Foto:

Hronika

JEZIVA SMRT SRBINA U KOLUMBIJI! Dejan nađen mrtav u KUĆI "KRVOLOČNOG ČOVEKA", SUMNJA SE DA JE STRADAO TOKOM STRAVIČNE IGRE

Srbin Dejan Stanimirović, zvani Markos, poginuo je prekjuče u Kolumbiji, igrajući smrtonosnu igru ruski rulet!

Markos je stradao u kući bivšeg komandanta tamošnjih paravojnih snaga Hozea Visentea Rivere, zvanog Vojnik, a po dolasku policije, usledio je masakr! Rivera je iznenada zapucao i ubio dva policajca, a potom je i sam poginuo u razmeni vatre sa kolumbijskim snagama bezbednosti!

Uhapšeno petoro

Prema pisanju kolumbijskih medija, pokolj se dogodio 1. aprila pred zoru, u Riverinoj kući u gradiću Gvamalu, u kolumbijskoj državi Meta.

- Rivera je celu noć pio sa Srbinom Dejanom Stanimirovićem, zvanim Markos, i još pet osoba, među kojima su bili i Hozeovi supruga i sin. Markos je sa nekim od njih igrao ruski rulet, ali nije imao sreće i ispalio je sebi hitac u glavu iz revolvera - preneli su tamošnji mediji.

Informer

 
Surov

Poznanici i saborci opisali su Vojnika kao "veoma krvoločnog čoveka"

Kako se dodaje, nekoliko patrola policije odmah je upućeno u Riverinu kuću i tamo su zatekli Markosa mrtvog, sa ranom od metka na glavi.

- Međutim, Rivera je iznenada zapucao na policajce, koji su obavljali uviđaj u njegovoj kući, i tom prilikom ubio je oficire Armanda Rodrigeza i Džona Rejesa. Snage bezbednosti su uzvratile vatru i ubile Riveru, a potom uhapsile pet osoba koje su se zatekle u kući. Tom prilikom zaplenjeno je sedam komada oružja - objavili su mediji.

Zvaničnici kolumbijske policije pokušavaju da utvrde kakav je odnos Rivera imao sa srpskim državljaninom i šta je Markos radio u tom delu Kolumbije. Tamošnji mediji nisu objavili nijedan detalj o Stanimiroviću, pa se ne zna ni otkud on u Kolumbiji, niti koliko dugo je tamo boravio i čime se bavio.

Borio se protiv kartela

Rivera je, inače, početkom dvehiljaditih bio na čelu paravojnih jedinica "Centauros" i "Heroes del Lano", koji su se u saradnji sa bezbednosnim snagama Kolumbije borili protiv narko-kartela. 
Međutim, 2006. se demobilisao, ali je ubrzo potom uhapšen i suđeno mu je za više ubistava i nestanaka ljudi.

Osuđen je na 26 godina, ali mu je kazna u međuvremenu smanjena. Potom je 2016. podneo molbu vlastima da ga prebace iz veoma strogo čuvanog zatvora u Bogoti u zatvor sa manjim stepenom obezbeđenja u Gvamalu, što mu je odobreno. Tamo je pre dve godine odslužio kaznu i ostao u tom gradiću, sve dok nije ubijen.

Nadimak Vojnik mu je ostao i nakon demobilizacije, a poznanici i saborci su ga opisali kao "veoma krvoločnog čoveka".