03.04.2020.

23:35

Foto:

Hronika

NAPAD U BEOGRADSKOM NASELJU MILJAKOVAC! Bačena bomba na zgradu

Izvor iz istrage kaže da je napadač prišao zgradi preko obližnjeg košarkaškog igrališta i parkića između zgrada, a zatim aktivirao bombu.

- Eksplozija je bila jaka i uzbudila je čitav kraj. Prozori na stanu u prizemlju su popucali, a fasada je oštećena - rekao je naš sagovornik.

Policija je obavila uviđaj, a utvrđuje se ko je bio meta napada i motiv.

Motiv

Ovakvi bombaški napadi su najčešće opomena zbog nekih neraščišćenih poslova ili dugova
Izvor iz istrage

- Ovakvi bombaški napadi najčešće su opomena zbog nekih neraščišćenih poslova ili dugova. Moguće je čak i da je u pitanju greška, jer niko od stanara te zgrade nema dosije u policiji, ali takvih ima u susednoj zgradi. Ispitaće se da li su možda oni bili prava meta napada - objasnio je naš sagovornik.

Policija je prikupila snimke sa nadzornih kamera sa okolnih zgrada kako bi se utvrdilo da li se na njima vidi lice napadača, kao i odakle je došao i na koju stranu se udaljio.

Stanarka zgrade čije prozore su razbili geleri ispričala nam je da je bukvalno iskočila iz kreveta kada je odjeknula eksplozija.

- Sve me je podsetilo na bombardovanje, samo je sada eksplozija bila mnogo jača. Bomba mi je pukla ispod samog prozora. Geleri su probili roletnu i razbili mi stakla. Komšiji ispod se razbijeno prozorsko staklo sručilo na njega jer mu je krevet odmah pored prozora. Srećom, nije povređen - priča ova žena.