04.04.2020.

09:45

Foto:

Hronika

LJUDI, ZAŠTO SE IGRATE SVOJIM I TUĐIM ŽIVOTIMA?! Enormni porast kršenja izolacije i policijskog časa!

Na teritoriji koju pokriva AJT Beograd propise je prekršilo čak 84 lica. Od toga, za krivično delo iz lčana 248 KZ - kršenje izolacije, obuhvaćeno je 26 lica. Od toga, za 23 lica određeno je zadržavanje i predložen pritvor, za jedno lice određen je pritvor, sa jednim licem sklopljen je sporazum, a za jednu trudnocu podneta je krivična prijava redovnim putem. Za kršenje policijskog časa podnete su prekršajne prijave protiv 58 lica.

Na podrucju AJT Novi Sad, kršenje mera izolacije utvrđeno je kod ukupno 6 lica, koja su zadrzana i izdat je predlog za meru zabrana napuštanja stana.

U Nišu je juče postupan prema dva lica za krivično delo iz člana 248 KZ, i sa njima zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela, sa kaznom zatvora od po jedne godine koju će izdržati u kućnim uslovima. U jednom od tih predmeta održano je i suđenje te je presuda postala pravnosnažna, a u drugom će ubrzo biti zakazan pretres.

TAJNO OTVORIO KAFANU USRED VANREDNOG STANJA! Kada je naišla policija, imali su šta da vide - NIJE BIO SAM!

Kršenje mere zabrane samoizolacije utvrđeno je i u Kragujevcu. Prema jednom licu je određena mera zabrane napuštanja stana i prema jednom licu je određeno zadržavanje. Takođe, utvrđeno je i kršenje mere zabrane rada ugostiteljskih objekata i određeno zadržavanje jednom licu, dok je kršenje mere zabrane kretanja na javnim površinama utvrđeno kod dva ica koja idu u redovan postupak.