10.04.2020.

11:59

Foto:

Hronika

LAJKO FELIKS JE OSTAVIO VIOLINU NA ZADNJEM SEDIŠTU AUTOMOBILA, A KADA SE VRATIO - ŠOK! Filmska krađa instrumenta od 250.000 evra dobija sudski epilog!

Kako saznajemo, veštačenjem je utvrđeno da violina vredi "samo" 250.000 evra, a ne pola miliona evra, kako se prvobitno procenjivalo.

Treći član kriminalne grupe, Nenad Jovišić, takođe iz Stare Pazove, koji se tereti za prikrivanje, sklopio je sporazum o priznanju krivice i kažnjen je sa šest meseci kućnog  zatvora.

SRPSKA POLICIJA OBJAVILA DRAMATIČAN SNIMAK! Hapsili lopove, pa ostali ZATEČENI ONIM ŠTO JE JEDAN OD RAZBOJNIKA BACIO (VIDEO)

Podsetimo, violina marke "Domenico Montano" iz 1800. godine, ukradena je 1. novembra prošle godine u Bačkom Petrovom Selu, iz otključanog automobila koje je Feliks parkirao u Ulici Arpada Balaža. Kako je kasnije ispričao, violinu je ostavio na zadnjem sedoštu, jer nije hteo da je unosi na groblje, gde je otišao na Dan Svih svetih da obiđe grobove rođaka i prijatelja.

Informer

Violina je pronađena neoštećena mesec i po kasnije u Novim Banovcima, a operativci novosadske Kriminalističke policije, zajedno s kolegama iz Sremske Mitrovice, 19. decembra uhapsili su Petra Jovišića i Nenada Simetića. U spektakluarnoj akciji oba kradljivca su "pala", a jedna od njih je prilikom pokušaja bekstva bacio violinu u travu. 

KRIMI FAMILIJA JOVIŠIĆ! Jedan brat sa sinovima oteo malog Petra iz Stare Pazove, a drugi brat ukrao Feliksovu violinu! Kradljivcima određen pritvor do 30 dana!

Inače, Lajko Feliks je instrument iznajmio od jednog kolekcionara iz Beča da bi na njemu svirao, a reč je o vrlo retkoj violini i na celom svetu ih ima samo 15 komada. Osim što je stara 220 godina, njena osobenost se ogleda i u tome što je napravljena u Kremoni u Italiji i vrlo je kvalitetna. Zbog načina muziciranja, Feliks je prozvan "vovođanski Paganini" i poznat je i van granica naše zemlje.