04.05.2020.

12:47

Foto:

Hronika

CRNOGORAC KOJI JE "VOZIO" DROGU OD 50 MILIONA EVRA priznao jednu stvar, ali i dalje ostaje VELIKA MISTERIJA U VEZI SA POLA TONE KOKAINA

Teretni brod “Budva” na kome je nemačka policija zaplenila proteklog vikenda 500 kilograma kokaina, isplovio je danas oko 11 sati iz luke Hamburg prema Nigeriji nakon što je ukrcan teret.

Ovo su potvrdili u kompaniji „Barska plovidba“, u čijem vlasništvu je brod „Budva“.

Iz kompanije su kazali da je utovar pšenice u nemačkoj luci Hamburg protekao po planiranoj dinamici, te da nije bilo kašnjenja u proceduri isplovljavanja.

Podsetimo, u subotu ujutro nemačka policija je na brodu “Budva” zaplenila pola tone kokaina, a zbog sumnje da je švercovao drogu uhapšen je pomorac iz Bara Mladen Radulović (45). Procenjuje se da je vrednost droge oko 50 miliona evra.

Nemačka policija drogu je pronašla skrivenu u mašini broda u rekordno kratkom roku.

Na brodu “Budva” su 23 člana posade, svi crnogorski državljani.

„Novosti“ saznaju da, osim Radulovića, niko nije uhapšen. Prema nezvaničnim informacijama, on je priznao da je droga njegova.

Ko je trebalo da preuzme drogu u Hamburgu, ko je nalogodavac posla -istražitelji treba da utvrde. Svakakozaplena je potvrdila operativna saznanja nemačke policije, koja sarađuje sa kolegama iz Amerike i drugih evropskih zemalja, kao i crnogorskom policijom

Na dan kad je droga zaplenjena mediji prenose da su inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SPBOK) pre više od dva meseca sa partnerskim službama podelili informaciju o pripremi krijumčarenja pola tone kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Za sada se zna da je droga na teretni brod “Budva” ukrcana u brazilskoj luci Santos, zajedno sa rasutim šećerom koji je crnogorski brod prevezao za luku Kazablanka. Šećer je iskrcan u Maroku, a na brodu je ostalo skriveno pola tone droge, koju je u Hamburgu zaplenila nemačka policija.