06.05.2020.

09:59

Foto:

Hronika

POMORCI IMALI PAKLENI PLAN ZA POLA TONE KOKAINA Carinik otkrio sve: Hteli su da jednim potezom prevare policiju

On je za podgorički Dan rekao da se obično paketi bacaju preko broda u vodootpornom pakovanju i da su paketi čvrsto povezani i opremljeni trepćućim lampicama ili GPS predajnicima da bi saučesnici mogli da ih primete, prenosi RTCG.

"Na osnovu nalaza iz međunarodne saradnje, istražitelji su ciljali teretni brod koji je plovio pod crnogorskom zastavom. Ovo je bilo na putu iz Santosa/Brazila preko Engleske do Hamburga. Postojala je sumnja da bi droga trebalo da se krijumčari u Evropu, 180 metara dugačkim teretnim brodom", rekao je Nilsen.

Kako je pojasnio, brod su zbog toga primili holandski policijski čamci čim je ušao u holandske vode i potom ga predali pomorskim jedinicama u Nemačkoj.

"Ovde je bilo nekoliko carinskih čamaca koji su sprečili da droga bude bačena preko broda. U petak uveče, teretni brod je nastavio svojim putem i odvezao se preko Elbe do luke Hamburg. Tokom ovog putovanja dodatni mobilni kopneni carinici osigurali su obale s obe strane Elbe", rekao je Nilsen.

Prema nezvaničnim informacijama, pomorac iz Bara Mladen Radulović za sada je jedini osumnjičeni za krijumčarenje pola tone kokaina.