09.05.2020.

15:37

Foto:

Hronika

(VIDEO) OBJAVLJEN SNIMAK FILMSKE PLJAČKE! Crni audi, beli kombi, 5 lopova i 4,5 minuta - OVO SU ŠOKANTNE SCENE IZ GRAČANICE

Snimak jutrošnje pljačke, kada su petorica maskiranih i naoružanih pljačkaša ukrali bankomat iz Doma kulture u Gračanici, jasno dokazuje da su lopovi sve dobro isplanirali.

Informer prikazuje snimak pljačke koja je, sudeći po ovom snimku, trajala četiri ipo minuta. Za to vreme pljačkaši su onesposobili čuvara i iz zida iščupali i odneli bankomat sa novcem. Jedan od maskiranih pljačkaša bio je ispred Doma kulture i sačekao je da se kombi i audi parkiraju, a zatim su utrčali u zgradu gde su čuvara isprskali suzavcem.

Dok su dvojica pljačkaša obilazili prostorije, proveravajući da li u Domu ima još ljudi, trojica su vezali bankomat i iščupali ga. Pljačkaši su ga, zatim, natovarili u kombi i pobegli. Nekoliko kilometara dalje, na kombiju je pukla guma pa je vozilo udarilo u zid pored puta. Pljačkaši su ostavili kombi i bankomat i pobegli, a policija za njima i dalje traga. 

Komandir policije u Gračanici Bratislav Trajković kazao je da je da su na kombiju i crnom automobilu, kojim su se pljačkaši udaljili sa lica mesta, korišćene ukradene registarske oznake.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović zatražio je nadležnih organa da hitno pronađu lopove i procesuiraju ih po hitnom postupku.

- Nije prvi put da se na našoj teritoriji dešavaju krađe, a da počinioci ne budu pronađeni. Ova krađa bankomata je zaista nedsvakidašnji slučaj koji je uznemirio meštane i zabrinuo sve one koji posluju preko ove banke, ističe Popović.

Pljačkaši su jutros u četiri sata suzavcem isprskali čuvara Doma kulture i onesposobili ga da reaguje. Vezali su bankomat koji su kombijem iščupali iz zida Doma kulture. Tokom bežanja u naselju Ajvalija na kombiju im je pukla guma.

- Udarili su u zid pored puta. Ostavili su i kombi i bankomat i pobeglI - kazao je Informeru izvor iz policije u Gračanici.