11.05.2020.

23:30

Foto:

Hronika

STRAVIČAN ZLOČIN U SELU RADENKOVAC KOD SOKOBANJE! Ljubavnicu (69) skinuo golu i smrskao joj glavu

Siniša B. (59) uhapšen je juče zbog sumnje da je u petak nasmrt pretukao svoju ljubavnicu Vinku Stojanović (69) u njenoj kući u selu Radenkovac kod Sokobanje! Monstrum je nesrećnu ženu skinuo golu, a zatim joj nekim tupim predmetom smrskao lobanju i ostavio njeno telo na krevetu!

Sin našao telo

Vinkin brat Vinko ispričao nam je da je njegova sestra živela sa sinom Bobanom, koji u trenutku ubistva nije bio u kući.

- U petak me je Boban pozvao i rekao mi da je Vinka ubijena. Šokirao sam se, odmah sam došao u Radenkovac... Čuo sam da je Vinka nađena mrtva na krevetu. Kako sam saznao, nije imala odeću na sebi, a krvi je bilo na sve strane, po krevetu, zidu, podu... To znači da ju je taj monstrum skinuo golu i mučio. Kad sam pitao policajce da uđem u kuću i vidim sestru, rekli su mi da to ne radim, da je prizor užasan - priča očajni Vinko.

Mučio je

Krvi je bilo na sve strane, po krevetu, zidu, podu... To znači da ju je taj monstrum skinuo golu i mučio
Vinko Stojanović

On je od početka bio ubeđen da je njegovu sestru krvnički ubio Siniša.

- Postoji izreka: "Hrani kuče da te ujede." On je jedan probisvet, koji je kod moje sestre jeo, pio, sam ulazio u kuću i radio je s njom šta god mu je palo na pamet... A ona je jadnica bila dobrodušna... Ne znam zašto ga je volela, uvek mu je davala da jede. U selu pričaju da su bili ljubavnici, ali meni je teško da poverujem u to. Mislim da su bili samo prijatelji... - govori brat ubijene žene.

Vinko dodaje i da je Siniša bio notorni alkoholičar.

- To je pijandura koja se poslednjih 30 godina nije treznila. Čuo sam i da je kobnog dana, u petak, negde ukrao balon vina i da ga je doneo kod moje sestre i popio ga. On obično nije bio agresivan, ali sestrić mi je rekao da ga je majka, neposredno pre ubistva, pozvala i požalila se da je Siniša nasilan - rekao je Vinko.

Sinišina ćerka: Ako je ubio Vinku, nek robija

Sinišina ćerka Andrijana Savić (29) zgranuta je saznanjem da je njen otac ubio nesrećnu Vinku.
- Jeste mi otac, ali otkad znam za sebe ne živimo zajedno. Iako smo u istom selu, nismo se ni čuli ni viđali. Ukoliko se dokaže da je moj otac ubica, želim da bude osuđen na dugogodišnju robiju - priča Andrijana.
Prema njenim rečima, Slaviša je stalno bio pijan, ali nikada nije čula da je bio agresivan.
- Nikada nisam čula da je nekoga napao pijan, što ne mora da znači da mu se u trenutku zločina nije pomračio um... Zgrožena sam.... - kazala je ona.
Andrijana je juče zajedno sa ostalim meštanima Radenkovca pripremala Vinkinu sahranu. 

Vinkina sestra Ljubinka Stojanović, koja živi u komšiluku, ispričala nam je da kobnog dana nije bila kod kuće.

- Mogu da zamislim koliko je moja sestra vrištala, zapomagala i preklinjala dok ju je taj monstrum ubijao, ali to nije mogao niko da čuje... Srce mi se cepa zbog toga što nisam bila kod kuće - rekla je Ljubinka.

Odeća joj iscepana

Ona takođe smatra da je motiv zločina alkohol, a ne novac.

- Vinka nije imala para, bila je sirota. Sa sinom se izdržavala od baštice iza kuće, a imali su i dve krave i nekoliko kokošaka. Takođe, primali su i socijalnu pomoć. Sigurno je alkohol doprineo tome da taj krvnik ubije moju sestru - ističe Ljubinka.

Inače, Vinkino telo je poslato na obdukciju, koja će pokazati da li je nesrećna žena silovana, pošto joj je odeća bila iscepana.