23.05.2020.

07:43

Foto:

Hronika

ALEKSANDROVO TELO NAĐENO JE NA NJIVI, a njegova majka otkriva potresne detalje zločina

Sin mi je ubijen i zakopan u šipražju u okolini Sopota. Njegov leš je nađen sa rupom od metka u glavi, a ubica i dalje slobodno šeta, priča očajna Mara Halabrin iz Alibunara, čiji je sin Aleksandar Halabrin (26) 16. maja pronađen mrtav, dva meseca nakon što je nestao u Beogradu.

Telo njenog sina pronašao je meštanin sopotskog sela Parcani, koji je sa svojim psima čuvao koze. Psi su nanjušili telo u poodmakloj fazi raspadanja, a kozar je odmah zatim pozvao policiju.

Sumnjivi kontakti

Mara kaže da je Aleksandar nestao 20. marta u beogradskom naselju Banjica.

- Tog dana je trebalo da se nađe sa nekim na Banjici, ali mi nije rekao o kome se radi. Nakon toga mu se gubi svaki trag. Nije se više javljao na telefon, a ja sam posle nekoliko dana prijavila njegov nestanak policiji - priča Mara.

PRE 2 MESECA, ALEKSANDAR IZAŠAO IZ STANA NA BANJICI Niko nije znao šta se sa njim desilo, a onda su na isti datum STIGLE JEZIVE VESTI

Ona dodaje da je Aleksandar pre izvesnog vremena zapao u loše društvo, koje mu je verovatno i došlo glave.

- On je bio dobro i pametno dete... Ne znam ko ga je ubio i zašto... Volela bih da se ovaj zločin što pre rasvetli i da zločinci budu privedeni pravdi - naglašava nesrećna Mara.

Rođak porodice Halabrin saznao je da je Aleksandar imao rupu od metka na glavi i da je bio zakopan u plitkom grobu, koji je po svoj prilici iskopan na brzinu.

Kozar: Leš je bio raspadnut, u šoku sam

Kozar M. M., koji je 16. maja pronašao telo Aleksandra Halabrina, još ne može da se oporavi od stravičnog prizora.

- Čuvao sam koze, kad sam video da psi nešto njuškaju oko jedne humke, počeli su da kopaju... Prišao sam da vidim o čemu se radi i video deo leša u fazi raspadanja. Prizor je bio grozan, ne mogu da se oporavim od tog šoka. Pozvao sam policiju i sačekao da dođu - rekao je ovaj kozar.

- Telo je bilo u plitkoj jami, zatrpano zemljom. Čovek koji je čuvao koze na toj livadi primetio je da njegovi psi nešto njuše i kopaju. Približio se i video deo leša, tako je zločin otkriven - kaže potreseni rođak.

PSI NA NJIVI KOD SOPOTA ISKOPALI TELO Nakon 2 meseca rešena misterija Aleksandrovog nestanka, ali se još čeka OTKRIVANJE NAJVAŽNIJE STVARI

Prema njegovim rečima, svi u familiji su znali da se Aleksandar u poslednje vreme viđa sa nekim sumnjivim ljudima, ali niko ne zna šta je radio s njima i čime se bavio.

- Ne znamo ništa, možda se nekom zamerio ili se zadužio kod nekog... Njegova majka Mara ga je sama odgajila, bila je jako vezana za njega. Očajna je, mnogo joj je teško - rekao je rođak.

Rezultati obdukcije

Kako smo saznali u policiji, rezultati obdukcije tela do juče nisu bili stigli u MUP.

- Kad ti rezultati stignu, znaće se tačan uzrok smrti, pa će se i istraga nastaviti dalje u tom pravcu. Za sada postoje ozbiljne indicije da je Halabrin ubijen. Ispituju se svi njegovi kontakti i dosadašnjom istragom je utvrđeno da se viđao sa nekim osobama iz kriminalnog miljea, koji se sumnjiče za trgovinu narkoticima - objašnjava naš sagovornik.

Inače, Aleksandar Halabrin je samo nekoliko dana pre nestanka stigao u Srbiju iz inostranstva. U to vreme bilo je na snazi vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa, i naložena mu je obavezna samoizolacija, ali Halabrin to nije poštovao.

On je sahranjen u petak u selu Janošik kod Alibunara, u prisustvu najbliže porodice, komšija, rođaka i prijatelja.