31.05.2020.

12:20

Foto:

Hronika

BILI SU NERAZDVOJNI, ZAJEDNO OTIŠLI I U SMRT! STRAŠNO JE TO KAD VAM JAVE DA VAM JE DETE NASTRADALO Potresni detalji iz života mladića poginulih kod Tivta!

Od detinjstva su bili zajedno, družili se i izlazili. Prijatelji nastradalih mladića za njih imaju smao reči hvale. Većina njih kroz suze priča kako su bili primer svima zbog svoje dobrote i vaspitanja.

Meštane Gramađa i Jelašnice u subotu ujutru šokirala je vest o stradanju dvojice drugova, koji su pre pandemije koronavirusa, otišli u Crnu Goru da rade kao elektroinstalateri.

Prema priči radnika koji su radili sa nastradalim mladićima, veče pre tragedije svi su primili plate i trebalo je za vikend da krenu za Srbiju.

- Neki su otišli u stanove, a njih dvojica u još jedan izlazak, ne sluteći da je poslednji.

Svi smo u neverici. Nismo se dugo videli sa porodicama, kao ni oni, ne možemo da verujemo kako se ovako nešto desilo i to pred sam povratak u Srbiju - kaže jedan od radnika sa juga Srbije koji je video mladiće veče pre tragedije.

Informer

Dvorište Miloševića bilo je puno rodbine, prijatelja  i komšija koji su došli da izraze saučešće. Stefanov stariji brat Filip, kaže da se sa bratom poslednji put čuo juče.

- Bili smo stalno na vezi, poslednjih sedam meseci radio je tamo. Ne mogu da verujem šta nam se desilo.

Veća grupa ljudi odavde je otišla da radi u Crnu Goru, nisu mogli da se vrate zbog zatvaranja granica. 

- Njih dvojica su bili nerazdvojni, zajedno su otišli i u smrt - priča stefanov brat Filip.

Informer

Porodice su obavešteni da će nakon obdukcije, tela nastradalih biti dovezena u Novi Pazar, odakle će moći da ih preuzmu za nekoliko dana, te se zbog toga još uvek ne zna tačan datum sahrane dvojice mladića. 

Porodica Milošević u Gramađu važi za veoma dobru i poštenu. Reč je o izuzetnim ljudima, vrednim i radnim.

U susednoj Jelašnici, na ulici ili seoskoj prodavnici, svi kažu da su o udesu saznali iz medija.

Informer

Petar je kažu imao teško detinjstvo, kao bio razvedenih roditelja.

Majka nastradalog Petra Gordana Krstić, došla je da pripremi kuću u kojoj je mladić živeo sam, kako bi mogla da se organizuje sahrana.

- Policija nas je obavestila šta se desilo, strašno je to kad vam jave da vam je dete nastradalo. Ne dao Bog nikom ovako nešto - kaže Gordana.

Njen suprug Jovica Marinković, a Petrov očuh, dodaje da je na vezi sa vlasnikom firme za koju su nastradali mladići radili.

- Rečeno nam je da će tela biti dovezena do Novog Pazara, gde bi trebalo da odemo da ih preuzmemo. U šoku smo svi, a najviše Petrov straiji brat koji je u Slovačkoj, kao i polubrat, koji živi sa nama u Hanu - kaže Marinković.

Informer

Krstić i Milošević poginuli su oko dva sata iza ponoći, kada je automobil “Pežo 307”, srpskih registarskih oznaka, u kome su bili mladići iz Surdulice i Hana, naleteo je na gradilište u mestu Kukuljina.

Automobil je udario u jedan deo betonskih blokova kojim se formiraju pešačka ostrva na novoj raskrnici, a u silovitom udaru oba mladića koja su se u njemu nalazila ispala su iz vozila i zadobila teške telesne povrede.

Stefan je premunuo na licu mesta, dok je Petar sa teškim telesnim povredama prebačen u bolnicu u Kotoru, ali je mu nije bilo pomoći.