02.06.2020.

12:12

Foto:

Hronika

Srbi uz pomoć jedne žene i telefonskog poziva ODNELI PLEN OD 4,5 MILIONA EVRA, SVE ZAPANJIO JEDAN DETALJ - EVO SA ČIME SU ZAMENILI DIJAMANTE

Majkl Jovanović (27) iz Pariza osuđen je na 4 godine zatvora zbog pljačke dijamanata vrednih skoro 4,5 miliona evra.

On je bio deo ekipe koja je izvela jednu od, kako je tamošnji mediji ocenjuju, najvećih pljački u istoriji Britanije.
Na meti im je bila luksuzna draguljarnica "Budles", čije su mušterije članovi tamošenjeg džet set, među kojima su čak i Viktorija i Dejvid Bekam.


Vlasnika su potom kontaktirali telefonom, kako bi ga obavestili da će njihov predstavnik doći lično na procenu dijamanata.


To se i desilo, ali se tokom sastanka odigrala filmska priča: devojka koja se predstavila kao Ana i predstavnik navodnih ruskih bogataša, razgledala je dijamante i čekala poziv svojih saučesnika.
Kada je telefon zazvonio, ona je iskoristila priliku i dijamante zamenila za šljunak, tako što je vredno kamenje stavila u neprozirnu kutiju koju je nosila sa sobom, dok je šljunak vratila u torbu u draguljarnici, a ovi je vratili u sef.

Informer

Majkl Jovanović


Odmah nakon izlaska, Ana se srela sa saučesnicima sa kojima je podelila dijamante, a u roku od samo 3 sata, svi su se vratili u Francusku vozom ili automobilom.
Kada su zaposleni u draguljarnici otvorili torbu koja je bila u sefu, imali su šta i da vide.
Tokom suđenja otkriveno je da su Jovanović i njegov saučenik Kristofer Stanković tipovali prodavnicu dijamanata.
Jovanović je uhapšen nakon 4 godine i izručen je iz Italije u Britaniju, a Stanković je uhapšen i osuđen još 2016. godine, prenose britanski mediji koji ovu bandu porede sa onom iz popularnog filma "Oušn tvelv".