10.06.2020.

23:10

Foto:

Hronika

AFERA 'PEDOFIL' NIKAKO NE MOŽE I NE SME DA SE ZATAŠKA! Političar siluje decu! Juriću, reci ko je taj!

On je prošle nedelje na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, koje ga je pozvalo da iznese saznanja i dokaze koje ima kako bi moglo da pokrene pretkrivični postupak, izbegao da kaže o kojem političaru se radi. Jedino što je naveo je to da je reč o 'lokalnom političaru kojeg svi znaju'.

Manijak je samo upozoren

Ovako je sve pogrešno. Uzbunjena je javnost, a političar pedofil, ako zaista postoji, samo upozoren
Toma Fila, advokat

Advokat Svetozar Vujačić kaže da ova afera ne sme da se zataška ili da ostane neotkrivena.

- Nije mi jasno šta Igor Jurić radi i zašto u javnosti priča da zna ko je političar pedofil i da za to poseduje i dokaze, a da na saslušanju u Tužilaštvu ćuti i odbija da iznese sva saznanja o tome. Ova afera ne sme da ostane nerazjašnjena! - podvlači Vujačić.

Naš sagovornik objašnjava da Jurić ovakvim ponašanjem čini 'najmanje dva krivična dela':

- Prvo je neprijavljivanje učinioca krivičnog dela, a drugo je širenje panike i nereda, s obzirom na to da svojim izjavama unosi paniku u javnost. Svakako bi i protiv njega trebalo da bude pokrenut postupak ukoliko nadležnim organima ne kaže sve što zna o ovom slučaju. Možda je ovde posredi i sklonost ka izmišljanju... Bilo kako bilo, ova afera se mora razrešiti. Ako zaista postoji političar pedofil, on mora biti najstrože kažnjen, a ako je sve izmislio, onda Jurić mora da odgovara....

MILENKO JOVANOV
POTPREDSEDNIK GO SNS

Da imam bilo kakva saznanja o nekome ko je učinio krivično delo, pogotovo ovako teško delo, podelio bih to sa državnim organima. Ne znam šta i zašto Igor Jurić radi.

Vujačićev kolega Toma Fila takođe smatra da Jurić, ako ne otkrije ime političara pedofila i dokaze koje navodno ima, mora da snosi odgovornost.

- Mislim da se on zaleteo, da nema ništa i nikakve dokaze, već da je nešto načuo i sa time izašao u javnost. Malo se zaigrao, požurio. Ako je već smatrao da tu ima nečega, trebalo je da se obrati nadležnim institucijama, Tužilaštvu, na primer, i da kaže da ima određene sumnje, pa da se onda taj predmet polako gradi. Ovako je sve pogrešno. Uzbunjena je javnost, a političar pedofil, ako zaista postoji, samo upozoren - zaključuje Fila.antrfile

Jurić: Čekam neoborive dokaze

Igor Jurić odgovorio je na Tviteru glavnom uredniku Informera na pitanje zašto odbija da Tužilaštvu preda dokaze o političaru pedofilu. Pitanje Dragana J. Vučićevića i odgovor Jurića prenosimo u celosti:
Vučićević: Kao otac petoro dece, nikako ne razumem to što Igor Jurić neće da Tužilaštvu kaže sve što zna i neće da preda dokaze kojima raspolaže. Ćutati o političaru pedofilu, manijaku koji je silovao dete od 11 godina, pa to je nedopustivo! Uz dužno poštovanje gospodinu Juriću.
Jurić: Prvo, informacija da je dete u trenutku zlostavljanja imalo 11 godina je netačna. Drugo, u ovom trenutku je najvažniji život deteta. Treće, kada budem imao neoborive dokaze i dozvolu porodice, izneću ih. I četvrto, kao roditelj, trebalo bi da razumete ova tri navedena razloga.