13.06.2020.

22:51

Foto:

Hronika

OPLJAČKAN POZNATI MUZIČAR I KOMPOZITOR! U SELU ADRANI KOD KRALJEVA! Novici oteli harmoniku, pola miliona i orden

Takođe, ukraden mu je i orden za zasluge za narod, koji mu je pre tri godine uručio tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Kako saznajemo, dvojica maskiranih provalnika su u noći između 6. i 7. juna upali kroz prozor studija koji se nalazi sa zadnje strane Novičine kuće.

- Tačno su znali šta traže. Uzeli su mi harmoniku "dalape organotone", na kojoj sam svirao 30 godina. Uzeli su i novac, koji sam dobio na ime autorskih prava, ali i medalju. Spavao sam u sobi u prizemlju u vreme pljačke i samo mogu da zahvalim Bogu što mi nisu povredili suprugu, jer je ona tada bila budna i izašla je iz sobe kad je čula neku buku. Srećom, nije naišla na lopove... - ispričao nam je Negovanović.

Najteže mu je, kaže, palo to što mu je ukradena omiljena harmonika.

- Kao srce da su mi iščupali, vezan sam za nju. Mogao sam da živim bilo gde u svetu, ali došao sam u moje Adrane da živim i da mi se ovo dogodi... - jada se Negovanović, ali ipak dodaje da je veoma zadovoljan radom policije:

- Momci zaista rade svoj posao i redovno me obaveštavaju o svemu. Još ih nisu pronašli, ali verujem da će ih uhapsiti kad-tad.

Novičina supruga Mira ispričala nam je da je u vreme pljačke čula neku buku, ali je najpre pomislila da to deca nešto lupaju na spratu kuće, gde su njihove sobe.

- Popela sam se na sprat i zatekla ćerku kako nešto čita i sina kako sprema ispit. Onda sam pomislila da je mačka nešto oborila. Dok sam shvatila da je neko upao u studio, bilo je kasno, lopovi su već bili otišli. Tačno su znali šta traže, ništa nije bilo ispremetano - kaže Mira.
U policiji su rekli da je provalnike i njihova dva automobila snimila kamera sa obližnjeg auto-otpada, pa se očekuje da će oni biti identifikovani i uhapšeni