18.06.2020.

14:12

Foto:

Hronika

POLICAJAC HEROJ Miloš se slučajno zatekao na mestu nesreće i DEČAKA (5) KOJI JE BIO PRIKLJEŠTEN AUTOMOBILOM SPASAO SIGURNE SMRTI

Naime oko 20.30 sati kombi "mercedes vito" kojim je upravljao Milan Jovanović (59) iz Pambukovice kod Uba iznenada je izleteo sa puta i prevrnuo se na krov. Hrabri policajac koji nije bio na dužnosti i slučajno se zatekao na mestu karambola uz pomoć još nekoliko građana uspeo je da podigne vozilo koje je preko stomaka i nogu priklještilo nesrećno dete.


- Kada se kombi prevrnuo mi smo ostali kao ukopani. U jednom trenutku pojavio se taj policajac koji nam je pokazao značku i pozvao da pomognemo. Nas nekoliko je podiglo kombi, a onda je on uhvatio dečaka za miške i odvukao ga sa puta - priča svedok događaja.

Informer

 


Prema njegovim rečima ovaj saobraćajac je dečaku uradio masažu srca, a zatim mu i pružio veštačko disanje.


- Dete koje do tada nije disalo odjednom je otvorilo oči i počelo da plače. Bukvalno smo svi zaplakali od sreće kad je taj dečak pokazao znake života. Sa njim je u kombiju bio i njegov otac i desetogodišnja sestra kojima smo takođe svi zajedno pomogli - priča on.

Informer

 


Ubrzo je na lice mesta stigla Hitna pomoć koja je oca, dečaka i devojčicu sa povredama prevezla u Urgentni centar gde im je ukazana lekarska pomoć. Patrola saobraćajne policije alkotestirala je vozača Milana Jovanovića i utvrđeno je da je on u trenutku saobraćajne nesreće imao 2,34 promila alkohola u krvi. Odmah je odveden na trežnjenje, a protiv njega su podnete odgovarajuće prijave. Kombi je poslat na vanredni tehnički pregled kako bi se utvrdilo da li je u momentu nesreće bio ispravan.