06.07.2020.

07:16

Foto:

Hronika

TRI DEVOJKE POGINULE, DVOJE U KRITIČNOM STANJU, a vozač koji je pijan seo za volan OSTAO NEPOVREĐEN: Kobna noć odnela je Mariju (17), Tatjanu (15) i Božidarku (23)

Sabadoš je oko 3.30 iza ponoći, vozeći petoro drugara u "renou megan" sa čak 1,95 promila alkohola u krvi, sleteo s puta i udario u kanal.

Poispadali iz auta
Na mestu su nastradale Božidarka Đukić (23) iz Crvenke i Tatjana Gadž (15) iz Vrbasa, dok je Marija Fekete (17) iz Kule preminula u bolnici. Lekari u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu bore se za živote Milice Stajšić (14) iz Kule i Jovana Viljanca (18) iz Ruskog Krstura. Jedini nepovređeni je Mihajlo, koji je posle udesa uhapšen.


Policajac koji je bio na uviđaju rekao nam je da ništa strašnije u životu nije video, jer su svi putnici od siline udarca poispadali iz auta. Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, šestoro mladih se kobne noći vraćalo sa žurke u diskoteci "Kleopatra" u Odžacima, preko Lalića i Ruskog Krstura.
- Udes se dogodio na ulasku u Kulu iz pravca Ruskog Krstura. Policija je utvrdila da je vozač bio mortus pijan i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti priveden u Više javno tužilaštvo u Somboru. Tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za šta mu preti od tri do 12 godina zatvora - kazao je naš izvor.

Informer

 


Inače, Božidarka i Tatjana su bile bliske drugarice, a nastradala Marija i povređena Milica sestre su po majci. Božidarka je samohrana majka, a govori se da je bila u vezi sa vozačem Sabadošom.
Tetka teško povređene Milice ispričala nam je da je kobne večeri njena sestričina izašla u šetnju sa Marijom.


- Javile su se majci da će samo prošetati, ali su po naknadnom dogovoru, koji su napravile s društvom preko mobilnih telefona, otišle u provod u Odžake. Pridružila im se i Tatjana, koja je živela na salašu između Kule i Vrbasa. Milica je cele noći jednoj svojoj rođaki u Novom Sadu slala video-snimke s provoda u diskoteci - ispričala je Miličina tetka.

Veštačka koma
Miličina i Marijina majka već je preživela nekoliko tragedija, jer joj se prvi muž, Marijin otac, obesio, a drugi, Miličin tata, umro je mlad.
Rođaci teško povređenih tinejdžera obavešteni su da su Milica i Jovan u veštačkoj komi i da lekari čine sve kako bi ih spasli.