06.07.2020.

18:36

Foto:

Hronika

BORBA ZA ŽIVOT MLADIĆA I DEVOJKE U BOLNICI U NOVOM SADU! Teško povređeni u nesreći kod Kule stabilno, ali u teškom stanju!

Prema rečima dr Andree Đuretić, portparolke Instituta , poznatijeg kao Dečja bolnica, oboje povređenih su stabilno, međutim i dalje su teškom stanju i priključeni su na respirator.

Jovanu je u nedelju operisana kičma, jer je zadobio teške povrede lumbalnog dela, kao i povrede grudnog kiša. Stanje mladića dodatno komplikuje to što je otkriveno da je zaražen korona virusom.

Čertnaestogodišnja devojčica Milica zadobila je povredu slezine i glave, a oboje i mnogobrojne posekotine po telu i izgubili su mnogo krvi.

Podsetimo da je u nedelju, oko 3, 45 minuta, Mihajlo Sabadoš (23) vozeći pod dejstvom alkohola,stravičnu saobraćajku na putu Kula - Ruski Krstur, pri čemu su na mesu poginule njegova devojka Božidarka Đukić (23) iz Crvenke i Tatjana Gadž (15) iz Vrbasa, dok je Marija Fekete (17) iz Kule preminula u bolnici.

Sabadoš je uhapšen, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Somboru odredio mu je pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, on se u tužilaštvu branio ćutanjem, a osumnjičenh je za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Pritvor je određen i zbog opasnost da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao da ometa postupak suđenja, uticajem na svedoke, pre svega na dvoje preživelih koji se nalaze u bolnici. Takođe, posledice tragedije dovele su do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.