09.07.2020.

11:23

Foto:

Hronika

"NE ZNAM KAKO IH JE NAMAMIO U KOLA TAKO PIJAN..." Tatjana (15) stradala u udesu, OTAC KAŽE DA MU JE PRE IZLASKA REKLA JEDNU ZLOKOBNU REČENICU

Molio sam ćerku u subotu da ne izlazi. Slutio sam neko zlo, ali ona je insistirala: "Tata, vidiš kakva je situacija s ovom koronom, možda mi je poslednji put da idem u provod." I zaista joj je bio poslednji, otišla je zauvek, priča očajni Slavko Gudz iz Kule, otac male Tatjane (15), koja je u nedelju pred zoru nastradala u stravičnom udesu sa drugaricama Božidarkom Đukić (23) i Marijom Fekete (17).

Uteha

Nadam se da će taj vozač da odrobija, ali slaba mi je to uteha. Mog deteta nema, a on će izaći na slobodu
Slavko Gudz

Nisu bili vezani

Tragedija se dogodila oko 3.30 iza ponoći dok je Mihajlo Sabadoš (23) vozio petoro drugara u "renou megan" sa čak 1,95 promila alkohola u krvi. Na ulazu u Kulu sleteli su sa puta i udarili u kanal, pri čemu su tri devojke ispale iz auta i poginule, dok su Milica Stajšić (14) i Jovan Vijanac (18) teško povređeni i lekari se bore za njihove živote. Jedino je Mihajlo ostao nepovređen i on je nakon uviđaja uhapšen. Utvrđeno je da niko u "renou" nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Slavko Gudz nam je sa suzama u očima opisao poslednji razgovor sa ćerkom u subotu uveče i kako je narednog jutra saznao za tragediju.

Božidarkina ćerkica ostala siroče

Nastradala Božidarka Đukić bila je samohrana majka trogodišnje ćerkice i u vezi sa vozačem "renoa" Mihajlom Sabadošem. U Crvenki joj žive roditelji i jedna sestra, a još dve sestre su joj u Novom Sadu - jedna tamo studira, a druga s mužem vodi firmu za održavanje stanova u tom gradu.
- Te dve sestre su je pre izvesnog vremena odvele u Novi Sad, da tamo živi i radi s njima. Božidarka je sa ćerkicom živela u Novom Sadu sa sestrom studentkinjom, a kod druge sestre je radila. Pre nedelju dana je sa detetom došla u Crvenku sa ćerkicom, da se odmori, a u nedelju, 5. jula, sestra iz Novog Sada je trebalo da dođe po nju. Na putu ka Crvenki stigla ju je strašna vest - ispričala nam je Božidarkina tetka i dodala da majka nesrećne devojke ne prestaje da zapomaže od tuge i bola.
Inače, Marija, Tatjana i Milica često su zajedno izlazile po Kuli i okolnim mestima, a kobne subote otišle su u provod sa prijateljem Mihajlom, koji je na proslavu poveo i svoju devojku Božidarku i drugara Jovana. Z

- Htela je da ide na neki koncert, molila me da izađe... Nisam ni znao da je te noći sa Marijom i Milicom produžila u neku diskoteku... A onda me je ujutro probudilo svetlo policijske rotacije ispred kuće. Rekli su mi da je Tatjana ispala iz kola i da su je našli na asfaltu. Bila je na mestu mrtva - priča Slavko.

On je ubeđen da su Tatjana, Marija i Milica na prevaru sele u auto sa pijanim vozačem.

- Ne znam kako ih je taj mladić namamio da ih vozi tako pijan... Tatjana je mogla da pozove majku, ona bi sigurno otišla po njih... Mogla je i da uzme taksi, platio bih koliko god da je trebalo, a ovako... Nikad nam se više neće vratiti. Nadam se da će taj vozač da odrobija, ali slaba mi je to uteha. Mog deteta nema... On će izaći na slobodu, a ako ima imalo ljudskosti u njemu, shvatiće šta je uradio i pokajaće se - ispričao je Slavko Gudz.

Tatjana je, dodaje on, završila prvu godinu srednje škole u Crvenki, a biće sahranjena danas u 15 sati na groblju u Kuli. Iza nje ostali su roditelji, brat i sestra.

Umrli im očevi

Što se tiče nastradale Marije Fekete i teško povređene Milice Stajšić, njih dve su sestre po majci i takođe su iz Kule. Njihov očuh Zoran Šijak ispričao nam je da su mu njih dve u subotu uveče rekle da će ići samo da prošetaju sa Tatjanom.

- Nisam znao da će te noći produžiti u diskoteku "Kleopatra" u Odžacima. U nedelju sam ustao rano ujutro i nisam ni ulazio u njihovu sobu, mislio sam da su se vratile iz provoda i da spavaju. Otišao sam na kanal, kad su me pozvali telefonom i rekli mi šta se desilo. Moja supruga Dragana, Marijina i Miličina majka, teško podnosi ovu tragediju. Prva dva muža su joj umrla dok su devojčice još bile male, a sad se desila i ova nesreća... Spremamo sahranu Mariji i molimo Boga da Milica preživi. Lekari su nam rekli da ima nagnječenje vratnog pršljena, ali da nema povrede mozga. Drže je u komi, ali rekli su nam da je stabilno - rekao je Zoran i dodao da će Marija danas biti sahranjena u Kuli. 

Roditelji vozača u šoku, ne izlaze iz kuće

Meštani Ruskog Krstura, odakle je Mihajlo Sabadoš, saosećaju sa bolom stradalih devojaka, ali ističu da im je žao i njega.
- Za Mihajla ćete čuti samo lepe reči od meštana, jer je zaista uvek bio pošten i ispravan mladić. On nije pio, niti je ikada pravio bilo kakve probleme. Povučen je i vredan, sam je zaradio da kupi taj auto. Možda mu je to bio i prvi put da se napio i eto šta se desilo... Njegovi otac, majka i sestra skrhani su od tuge, zatvorili su se u kuću jer ne znaju kako će selo da ih gleda posle svega. Otac mu je bolestan od srca, nedavno je jedva preživeo... - rekla je komšinica porodice Sabadoš. Z. R.