17.07.2020.

11:08

Foto:

Hronika

PRESUDA ZA ZLOČIN U PORTI CRKVE U VRANIĆU Zbog brutalnog ubistva u gluvo doba noći, Marko Petković osuđen na 17 godina

Petković je nakon zločina uhapšen, ali mu je pritvor 2018. godine zamenjen kućnim pritvorom, nakon čega mu se izgubio trag i on se više nije pojavljivao na suđenjima. Sud je i za njim raspisao poternicu, a uhapšen je krajem januara ove godine u okolini Aranđelovca. Kod njega su tad pronađeni pištolj i falsifikovana bugarska lična karta.

Ubistvo koje je šokiralo meštane dogodilo se avgusta 2015. godine u gluvo doba noći ispred lokalne pravoslavne crkve u Vraniću.

Zločin se dogodio u porti crkve, u kojoj se postavljao šator, kao deo proslave seoske slave. Porta je bila puna ljudi koji su učestvovali u postavljanju šatora, a pojedini od njih su bili pod dejstvom alkohola.

Nakon što je šator postavljen, Saša je primetio trojicu mladića kako uriniraju u porti crkve. Nakon što im je rekao da to ne rade, došlo je do svađe i jedan od trojice mladića ga je nasmrt izbo.

Napadač je izvukao je nož i najpre Saši naneo tri ubodne rane, od kojih je i preminuo na putu za bolnicu, a nakon toga je ranio Dražena J, koji je bio sa njim u društvu.